加泰集會係一場贏左無得分,輸左死全家既賭局

3832 回覆
3241 Like 1304 Dislike
我都唔支持加泰集會

香港人分身不暇的時候不如集中本土線先
唔好一有時間就攝滿晒仲要係不太相關的活動

國際線其實主要係美國人權法
我地要做既都已經基本做晒 過唔過唔到我地話事
係時候集中番晒本土戰線!

世界上夠無咩國家支持香港獨立啦,呢班仆街影響曬我地國際戰線係咪要譴責要越洋追殺呀
國際社會唔會因為你一支旗仔一個集會就轉曬風㗎,反而受益嗰個會好感激,寧買當頭起呀
的確我都覺得國際線太多,但我唔鐘意既係佢唔係要人專注返本土,而係要人為著利益,放棄自己既信念,又屌人搞集會又順咁
撐左加泰好多年啦

哥迪奧拿幾年前仲教緊拜仁時高調出席加獨集會
仲戴黃絲帶教波

人地係外國教波都未驚比人屌分離主義, 你洗驚?

正確既事就撐, 就係咁簡單
岩呀 你地集會支持 各有各做 我就唔會出既

香港自己都顧唔掂 走去支持加泰獨立 無錯呀 無論你點講都好 共媒一定spin去香港支持加泰獨立運動

香港依場運動一定唔可以比人spin去獨立 如果唔係後果好嚴重
覺得搞咗之後會拖累國際線嘅睇下:

搞加泰集會嘅後果,其實兩句就講完
https://lih.kg/1668094
Foj 叫人唔好講咁多野, 會影響nba 同球員利益
連登仔就屌佢虛偽, 垃圾

我地講做正確既事, 反極權反警暴

但一講加泰, 就勁多利害關係分析叫人唔好做, 仲衰撚過foj
係呀係呀, 莫利都係比支那spin 去話佢支持港獨

咁所以nba 所有球員都應該禁聲, 怕左支那, 唔好支持莫利

上面d reason 其實未又係foj 個理由
你地同foj 一鳩樣, 有乜資格屌nba d 球員唔敢幫莫利手
香港人自己都大把唔接受獨立但支持五大訴求啦
國際社會唔會因為你一支旗仔一個集會就轉曬風?我答你就係有可能會,一樣做左唔會對五大訴求有幫助而唔做就肯定冇影響嘅事,做嚟把撚?
因為一堆大愛搞手去攞光環食人血而去risk香港前途?不了
帶風向?? Who really cares???? Night time is the best time for thinking straight with a cup of coffee .. right?

What we should care is whether :
1) claim is clear and specific
2) data and evidence is provided
3 ) warrant provided reasoning on how data supports the claim

It's rational discussion. If you have a point, post it. Try to convince others basing on your CLAIM, DATA, AND WARRANTS
但其實只要有人搞集會,你阻唔到人去,都阻唔到人搞,只要佢唔係集會主題係支持獨立,民主自由同反警暴同香港示威既核心價值一樣,一定會吸引到人去,預期違反核心價值咁反對,不如冷處理或開多個反警暴集會分散焦點
我無話唔支持呀 我支持加泰

莫利就係因為比人spin左去港獨搞到個風波咁大 唔係唔出聲 係唔應該係依一刻出聲
香港依家水深火熱中 走去打多條戰線做咩?

我都無話唔支持集會 我話各有各做 你地集會支持 加油 我就唔會出既
同意
班撐既都唔知係咪警犬 驚被清算
無所不用其極 任何有機會取消法案既佢地都做
驚第日移唔到民
Agger 推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞