加泰集會係一場贏左無得分,輸左死全家既賭局

3833 回覆
3241 Like 1304 Dislike
[加泰集會] 華春瑩: 西方「撐港不撐加泰」是 自私、虛偽,害人終會害己
https://lih.kg/1668836
一句講曬就算加泰唔係搞緊獨立都無理由淨係聲援加泰. 抗警暴抗政治檢控係全球普世價值.

死都要淨係聲援搞緊獨立既加泰你話鬼唔鬼
國際光環唔易、要小心文字、而家國際上冇人唔知香港發生乜事!如果我地成功左就會激勵加泰、唔洗去直接支持!就像兄弟爬山、各自努力、美國都管、我地有乜資格去理!
唔好成日危言聳聽啦,美國搞鳩中共都係為左自己利益,撐加泰又唔會影響到中美關係,點會無端端輸左美國戰線。就算真係失去左美國你係咪就認命做中國人算?

再者你有冇咁驚會有幾十萬人去呀,根本冇可能多過1020,你理鳩人搞咩集會,你自己唔贊成咪唔好去囉

結論樓主on9,根本唔會輸左死全家
就算被人話冷血都唔可以掂加泰呢單野 + 1
上次遊行舉旗個個柒左就算啦
咪再柒落去啦
我哋仲求緊歐洲國家幫手,唔係咁倒自己米掛?
唔好搞最好
支持完都唔會有好結果
講真
如果要星期日黃金時間攪加泰集會
又死都唔敢加埋其他警暴國家

我寧願去港獨集會
起碼俾人鬧都真係關自己事

新疆又唔幫,宗教自由咁急又唔攪
台灣、法倫功、韓國幫我地咁多又唔集會

人地加泰舉一次枝旗就集會?
唔係失焦係咩?佢係中共敵人咩?
佢係美國盟友咩?佢好似新疆法倫功咁俾人打壓咩?
佢收我地難民/幫過我地咩?
你睇清楚先,投票率係計選民嘅比率,有5成幾選民無投票
如果有一個議題,得少過一半選民去投票,代表咗乜?係個啲人根本唔撚care咁點叫民意呀
香港300幾萬選民,200萬人上街已經係大多數,完全唔同

如個有個特首由唔夠一半選民投票選出來,唔通你又話係民意咩呢啲叫小圈子選舉咋
我認同你喎,我起tg 谷都係叫禮節性質撐下算,佢地又幫唔到香港乜,網上撐下咪算囉
真 唔係唔支持
等我地光復左先支持可以嗎
2017:

票站都唔比開,仲叫Spanish National Guard 介入
啫係而家立會話我地港人自決公投啦,不過我票站開一半,另外一半搵解放軍守9住
你地投啦

https://www.elnacional.cat/en/news/catalan-court-mossos-close-polling-stations-referendum_195894_102.html

2014:

搞完公投仲要比人抽後算賬,公平咩

https://www.bbc.com/news/world-europe-38878688

咁都冇問題?
我都贊成你的觀點的~
唔會去
咁係搞手有問題,唔係個集會有問題喎
香港都未搞掂,撐咩Q 嘢加泰
唔好當正自己真係輸出革命啦,傻仔
笑咗
我偏要去
如果到時場運動未輸樓主一眾割蓆者會唔會跪地道歉?
策略上應該將全世界焦點集中喺香港,撐加泰就變左會將焦點帶走
百害而無一利
駁唔倒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞