加泰集會係一場贏左無得分,輸左死全家既賭局

3831 回覆
3241 Like 1304 Dislike
我相信好多人連加泰運動嘅來龍去脈都唔知,喺咁嘅情況下去出聲其實好不負責任。
人地支持香港係因為手足幾個月嚟不斷喺國際社會解釋香港嘅情況。加上中共向來都係眾所周知嘅仆街,人地撐我地反而有足夠理由。
所以我反對去加泰集會。
blocked
本身唔認同
但諗深一層我地真係無得揀
啱 都唔知做嚟做乜
Solomon yue 講到明如果香港人支持加泰獨立運動就會俾支那有機會抺黑
[加泰集會] 華春瑩: 西方「撐港不撐加泰」是 自私、虛偽,害人終會害己
https://lih.kg/1668836

中共支持嘅野我都唔會支持。
其實好簡單,永遠睇住支共點出招,反其道而行就得,我地堅持民主,但支共好努力抹黑你港獨就可以洗好多人腦,spin 走你個普選訴求,宜家咁做明顯自己特登跳入支共個陷阱到,有無咁撚蠢呀香港人
攪掂自己先理人地啦
我地係泥菩薩咋
推,當然你堅持要去無人阻到你
手足獨立思考,各人自己決定

問個個叫Bosco
Sir I am kinda stuck. Do you think HKers’ stance on catalonia matters with respect to HK gaining support from the US and other international countries? There is a hot debate among HKers now. Any insight is much appreciated!

答嘅係Solomon
Great ?! Let other🌐movements follow🇭🇰's lead. But don't link your🇭🇰freedom movement 2 Catalonia's independence movement. Don't give ammo 2🇨🇳CCP 2 label you as a pro-independence movement. 光復香港,時代革命 is 2 restore🇭🇰autonomy through🇭🇰protests - the revolution of your times.

本人仍然不撐,不想大家再步「臨時宣言」的後塵
pish 搞掂自己先最重要
Tui
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞