加泰集會係一場贏左無得分,輸左死全家既賭局

3827 回覆
3241 Like 1304 Dislike
我睇到好多偽善者話人自私撚

好多人因為呢場革命冇左份工

你有有理過

你唔屌自己自私撚?

革命令到經濟差左

你又唔屌自己自私撚?

警犬高薪糧準你要佢辭職

你唔屌自己自私撚?

係唔係個個都鐘意自由

係唔係每個人都承受到革命既代價

偽善少陣啦仆街

你連自己香港都未撚搞得掂就會去撐人地

On9唔on9

普世價值?

我想問係咪每個人去加泰集會都知加泰發生緊咩事?

為左咩?

等香港可以企係道德高地?

笑唔笑啊

你要撐咪去留下言

用你個人身份去支持

唔好撚拖香港落水

好多人唔認同呢樣野
push
咪撚理加泰先!
我地香港人有自己生存嘅方法(抗共)
佢地加泰人有生存嘅方法(獨立)

兩樣有衝突的話梗係要生存咗先
咪亂支持 人地叫緊獨立
其實真心唔明做乜要搞加泰,自己都處於下下下風緊,仲有心思理其他國家事,仲要唔理解人地做緊乜。人地捧你上神台就以為自己神化左,變世界民主抗爭大佬,咪痴線啦!
全世界每個國家都一樣會有民生問題,我哋冇神神撐加泰,某程度上就真係變咗世界民主抗爭大台,全世界所有政府一定圍剿我哋,有邊個政府想自己地方效法香港?咪傻啦
撐加泰獨立係毒藥
如果大家睇唔過眼西班牙警暴,咪用人道角度去屌囉,駛乜搞個集會支持人獨立,唔撚make sense.

依家毛神神搞咗個集會,去唔去好?真係兩難

去,世界政府圍屌
唔去,就show晒比全世界睇香港人淨係諗自己,所謂嘅民主、人道都只不過係自私自利嘅工具

邊撚個搞個集會,而家去又死唔去又死
Pish
依個世界太多冇腦大愛左膠 拎光環大過一切
集會已經批左?
我萬分大家支持 加泰集會的,
因為我覺得各有各做,而且表現自己很有愛,一定會被世人鼓掌

但以下第四點,我駁唔到,幫手諗諗

『第四,就連中國都支持我哋參加加泰集會,華春螢都講到咁,證明係世紀大伏,即係會有直接影響,凡敵人支持的,我們必反對。

『第共,今次班差佬竟然罕有地批出不反對通知書,即係支持集會點算?佢哋係咪已經良心發現?

究竟去唔去加泰集會
https://lih.kg/1669838
我萬分大家支持 加泰集會的,
因為我覺得各有各做,而且表現自己很有愛,一定會被世人鼓掌

但以下第四點,我駁唔到,幫手諗諗

『第四,就連中國都支持我哋參加加泰集會,華春螢都講到咁,證明係世紀大伏,即係會有直接影響,凡敵人支持的,我們必反對。

『第共,今次班差佬竟然罕有地批出不反對通知書,即係支持集會點算?佢哋係咪已經良心發現?

究竟去唔去加泰集會
https://lih.kg/1669838
算啦
如果一意孤行搞手要gogogo既
你就唔好去

另外文宣做多D
到時有記者問佢地支唔支持加獨,真係唔知佢地點答
會九唔搭八遊花園咁講咩普世價值?
其實都係,支持你free hong kong
原本我都唔想出聲,因為我知reddit仔要做就死都要做,唔會聽
不過都係抵唔住要出下聲(係,我犯賤)
我唔當你係鬼,當你真心想幫香港

件事好簡單,你想搞完會有咩實際效果?
搞完你除左覺得自己好大愛好有義氣
會為我地美帝帶黎D咩?支那狗真係唔會移民過黎?唔會
We connect? 有咩用?
由我地美帝⻆度,係呀,有人支持好開心,THEN?
黃種狗doesn't give a shit照移民過黎
大把人stand with HK, 駛撚我地做
最後都係靠自己同trumptrump(依家你仲隨時有機會玩走埋d支那客)
你話我無人性功利主義,係
當你自己都顧唔掂,仲去做一個成功左無撚用(我都唔知點叫成功)
衰左隨時仆街既行動,就算只有1%會炒車既我都唔會做
即係你去賭場落注賭一場,賭贏左無錢收,賭輸左輸身家,我賭黎做咩

講左好多次,全世界每個國家都多多少少有分離主義
你就算唔提支持族,一樣會好容易比人扯到去
因為客觀觀感就係
1. 香港人要搞獨立
2. 美國人支持香港人

大把鬼佬睇完依兩個facts就自動連埋一齊:美國人支持香港獨立
仲同你諗美國支持香港人示威權利,唔支持獨立?
咪玩喇,你地連登仔咪又係睇POST睇果幾句就正皮負皮
仲會唔會諗樓主有咩心路歷程?
到時佢地就會諗,我依度XXX都有地方要獨立
你美國人又支持?咁我支持你咪玩尻自己

要講既講曬,依獲野高風險無回報
就算只有1%炒車機會都唔應該搞
唔係次次都好似上次臨時政府咁有所羅門幫手兜
過左人權法案, 香港人衰極都唔會入集中營比人大屠殺
你地自己諗清楚,要負皮隨便
你係咪覺得自己好幽默
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞