加泰集會係一場贏左無得分,輸左死全家既賭局

3832 回覆
3241 Like 1304 Dislike
sor,原來你曲,我7左
政治不外乎妥協 push

重點係點先可以保障到自己嘅利益同獲得最大嘅利益
臨時議會同臨時政府都係講一樣野
控制權,唔係你尻UP我今日成立臨時政府就得
你有咩能力去控制財政,地區,政府部門?
你講選舉唔知你講咩選舉
我就當係依家個區議會選舉
你選完最底限度都會有錢收到,係地區事務有一定話語權
我就真係睇唔到果個口講既臨時議會同臨時政府可以做到邊一樣
Exactly
呢個世界好多人都係利益行先 咩Fight for freedom其實只係fight for自己嘅freedom 我唔怪佢哋自私
但最嬲係出面班撚屌講到去集會嘅手足係鬼 唔去咪留返屋企諗方法討好美國爸爸 阻人去係想點撚樣
push
雖然係好撚冷血 不過講得無錯
功利少少講 加泰人提起我地無包袱之餘仲可以引起廣泛社會關注 我地提加泰人反而有好大既風險比人亂扣帽子
同埋印尼示威學我地滅煙招數果陣我地都無話行到出黎撐啦
人地係學習香港既示威方式 無必要認同我地既目標
反對就割蓆?我都講明無當搞手係鬼
你係咪搞錯左不割蓆意思?

自己支持加泰發聲、出黎遊行舉加泰旗無問題
特登搞個加泰集會就好有問題
得罪講句
美國幫香港係因為
1.香港有大量美資 美國公民
2.中共春袋
3.貿易戰入面佢係一隻牌
你就算搞果個集會對美國都係無影響
因為香港仲有利用價值

至於歐盟
1.跟美國佬機
2.同緊日落DEAL

嚴格黎講
集會本身只係一個STAGE
有人先有NOISE
你唔認同其實唔去咪得
你叫人唔好搞集會同自我審查有咩分別
其實咪由得人哋搞
我又唔覺得會有好多人去呢個集會
因為大家都知咩事
驚個焦點錯判
仆街都要講句,香港人理掂自己先啦,自己仆街後果遠比人地嚴重仲為人走去賭場贏就冇乜野贏一輸就死全家既賭局

近3000手足被捕係關心都關心左佢地先啦,再者大陸喺維尼暴君極端民族主義下近乎開到口一收左皮就再教育營關係到近兩代半人未來生死,我地對抗緊既係地球上最邪惡既魔王,失敗既後果真係遠比佢地大鑊得多

好彩咁啱天時地利人和齊曬,美帝因為要位搞鳩虫國伸隻手幫下我地牽制,同樣亦有機會因為國際關係放手,咁我地就個街真係仆到應一應
我哋最多咪舉番一枝加泰旗
但好多人真係戇鳩鳩
太長無人睇?
政治就係講妥協架喇
個重點係點先保障到我自己最大嘅利益嘛

緊係有人單方面支持加泰真心無奈
其他國家有冇遭受緊警暴,如果任何事都要船頭驚鬼船尾驚賊可以同你講,輸撚硬
不過我極度想主辦方加埋印尼落去,因為佢地都受緊一樣既野
而我相信如果加埋落去可以解決到你所諗既問題,顯示我地只係反極權

如果你要現實就唔好諗住拎道德光環
哂9氣!

法國大革命一開始就係所有議員嚟開議會,組成新嘅臨時議會。咁樣嘅議會就會有公信力。

612成億港元啦!你講嗰啲所謂錢根本眾籌做到!

死咗咁多人,唔即刻革命都算數啦,仲齊齊去endorse共產黨。

咁多條人命換區議會選舉,nothing ever change at all. 你自己都會覺得荒唐可笑啦
我覺得美國唔會因爲咁就唔撐, 但喺參議院本身就好多不明因素, 到時候加泰單野會唔會比啲反對嘅參議員多個籍口令到個法案要更多時間先通過?人權法案就算係美國過咗會唔會因為加泰嘅事更難係歐洲推?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞