好撚心寒既發現 求大家真係入黎睇下 關於徐步高案

3015 回覆
5811 Like 43 Dislike
證實佢係壞人比證實佢係好人容易,市民已經由佢殺警出發去判斷
或者惡人先告狀
洗脫嫌疑
但如果事實係調轉,冼講大話。
如果唔係冼笑徐,係徐同冼講出,就好恐怖。
可能徐咁講一講,冼以為比人發現左。
因為係事後冼單方面講,佢講咩都得
似啦,見到搶錢案疑犯拼圖,真係同冼咁似,徐開玩笑試探完,冼動殺機
巴打們 我求你地入泥睇睇
求你地幫我推
我想休息一下
日頭去夢遊 夜晚就推post
我就係想頭一頭

雙普選比獨立調查更重要
https://lih.kg/1379266
同意,如果冼係麗城兇手,佢根本上唔會同徐講起呢件事,笑說都唔會啦
相反,如果係徐講,冼一定會驚,動佢殺機
亞視新聞同日話有一人在逃,之後被人改寫
亞視背景
只要在逃之一關支那事,一定要改

其實搞呢個page嘅人會唔會知道啲咩?佢有講過梁成恩曾國恒係抵死,但一個字都冇話過冼家強,而且講曾國恒嘅篇幅最多(我冇cap曬)。一路咁多年嚟,曾國恒都係最少人討論嘅嗰個,呢個page反其道而行,仲多次話佢抵死乜乜物物。

公開出嚟嘅資料話曾國恒開過世界call但冇出聲,但側邊大廈有住戶見過佢向路人講嘢,疑似求救。會唔會個call有錄過佢把聲,但講嘅嘢唔出得街就話冇?

雲海條片亦都做過個大膽假設,曾國恒未必係求救,而係對嗰個人講「你出賣我呀?」

嗰個人當時係跨曬欄同石壆咁走得好快好敏捷,一般人有冇咁勁先?定嗰個就係我哋一路討論嘅第四人?

嗱,如果係咁嘅話,曾國恒都係冼同第四人同黨,但唔知咩事俾人滅埋口
鄉黑殺梁成恩,冼係知情者
冼問人借槍打劫

1. 徐步高知道冼係劫匪
2. 冼約徐去傾數
3. 去到比曾發現冼有梁枝槍
4. 冼殺曾滅口
5. 徐步高到場發現曾死咗所以同冼打鬥
6. 第四人因警黑勾結被徐知道而跟蹤徐,想殺徐滅口
7. 冼好驚想逃走,但唔小心跌落地,第四人拎起梁枝槍射冼隻腳等佢無得走
8. 開多一槍射冼塊之後就無唒子彈
9. 第四人從隧道道逃走
10. 第五人純粹睇水,從地面逃走,比附近住客發現

枝生銹槍先係殺徐步高嘅兇器
曾其實一槍都無開
生鏽槍有冼同另外兩個神秘人指紋 如果真係咁 第五人應該有落場
曾嘅底蘊

出軌
from babykingdom

心寒
咁如果要令件案再open file

正常程序係點
最奇怪係由頭到尾都冇出現過徐步高嘅dna 無論喺架車定係支槍 都冇出現過
所以分分鐘係老屈
正係度諗游乃強會唔會同游乃海有咩關係

游乃海係拍跟蹤個導演
會唔會係一開頭殺梁成恩嘅就係第五人
黃榜都話徐已登天道
上天堂定落地獄呢下係冇得屈架
Either 第四/五人
手法雷同 唔知係咪同一人

殺梁成恩同徐步高嘅人都係射咗五槍
明明唔需要咁多槍就已經致命
唔知係想睇被害者辛苦啲定純粹想保險啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞