好撚心寒既發現 求大家真係入黎睇下 關於徐步高案

3015 回覆
5811 Like 43 Dislike
搵到D咩庭上可以唔講?!?!?!
其實有好多嘢冇喺庭上講 千幾樣證物 得二百幾樣呈上
其實CLS,有咩理由果對夫婦唔洗作供。
條保險箱鎖匙 如果屬於徐,徐同呢對夫婦 有咩關係
照計應該係上到去,問左對夫婦 邊D野唔係自己,咁對夫婦就講呢條保險箱鎖匙唔係自己
如果唔係正正常常上到普通人家,乜都係果家人架啦
呢條線都幾緊要
呢個情況 我地係咪假設左曾唔係同黨(係純粹無辜被殺)?
如果唔係, 佢有冇機會係約徐出黎既人? (樓上有人講曾先5槍殺徐再被第4 者殺)
我覺得曾同徐既關係可以有待研究
開5槍係確保佢死硬啫

其實你咁講第2點都有可能既
可以係第四人先開槍射曾
冼就拎支搶對住徐叫佢唔好郁
然後第四人先落黎拎曾支槍再射

不過咁樣都係作故仔,乜都可以係
曾同徐既關係
係有爭執過,樓上有張圖有講,可睇睇。
但佢開成5槍打徐 (如果真係佢開),一係就佢係一早知自己要落手,一係就佢真心想保護冼。 (Given that 徐好大機會當下係冇槍係手,因為失槍冇徐dna/ 指紋)
游乃強都唔係元朗最大粒嗰個
而家元朗指揮官係李偉文
2006年係呢隻奶共狗
http://news.wenweipo.com/2017/06/16/IN1706160014.htm
嗰陣有冇查過曾枝槍有冇其他人嘅dna

楝樓96年已經存在,亦即係話尖沙咀事件之前廟街279號已經係寶發大廈,可以搵下對夫婦當年既單位,雖然應該好難
如果有人話重有徐被黑化證據 會唔會有強力部隊搵上門呢 我話如果
李偉文唔係八鄉渣咩? 游好似高級d?
嗰個光頭佬叫李漢民 好多人都搞錯
梁案你要解釋埋點解肯定知道梁會調更上去查先至通

第4者要做假應該唔會打面,打手腳已經可以

以上兩點要再拆解下
篇文好有料到,中聯辦,何妖,新界區大型建設項目。 🤔
無可能係自隊,可以查槍既彈導來福線,佢中腳果槍都查到係水平射出,面果槍點會唔查
如果殺梁成恩嘅係第四者
第四者係黑警/ 鄉黑

曾國恆一開始就從上頭知道要殺徐步高
由第四者跟蹤徐步高
徐步高發現第四者就同佢打鬥
曾國恆預好時間到現所以佢負責開鎗殺徐
曾搞掂之後就收返好支鎗
突然間比第四者爆頭,死前拉世界call
冼家強呢個時候到,見到有人殺咗曾國恆同徐步高
冼好驚就跌落地,比人射腳再射頭想滅口
第四者就逃走
可能係方便跟蹤
打劫案2001年,尖沙嘴果單2006年隔左咁多年
你呢個假設要建基於第4者係徐同黨先成立,如果唔係無可能係先射冼曾而唔係射徐
+1 想知
岩,明明話曾發出低沉聲線,但竟然5,6樓會聽到,屌,男低音咩而家
唔需要多此一舉,新聞唔會報假新聞話死果個唔係梁
係,除左cid其他軍裝一定要還槍先收工
你要加埋冼入去先係成個picture, 上面冼係消失左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞