好撚心寒既發現 求大家真係入黎睇下 關於徐步高案

3015 回覆
5811 Like 43 Dislike
關鍵字警、鄉、黑
仲要只跟建制派
想問下現場支生鏽鎗證實左係梁成恩支失鎗?
之前好似聽過係地盤執到一支?好亂。
殺梁案之前未有來輻線資料庫,只可以證明殺梁,同殺曾係同一支槍,但係無辦法證明果隻槍係梁支失槍

而且生鏽槍被刮去一半槍身編號

神探中有一幕係林家棟改犬方電腦資料,影射失槍案
其實我覺得梁單案更似,特定時間虛報有單位噪音,讓特定人選上去;梁陰差陽錯上左去,無發現噪音,報上台之後逗留其間對家出現發覺攪錯,梁一查之後發現有料到對家立即出手……
以上純為FF...
果時未有行雙咇依樣野既咩?
徐步高facebook叫大家唔好騷騷佢家屬
輪住食lunch,會有兩個鐘時間單咇

但有犬車係附近巡邏cover
咁就岀左事喎,如果雙咇係已經避免到
而落手既都知依樣野
你係咪搞錯咗 銀行嗰單先係徐揸車
有無可能係梁成恩單嘢係梁被自己人滅口,而同隧道案根本無關係,狗自己虛構個劇本,用返梁枝鎗行案,將三單入晒徐步高數?
我冇嘢講
追咗好耐終於追晒
“神探”ending
故仔可以慢慢作
同一年,搶槍案同搶錢案,徐當時都係做緊揸犬車嘅職位,所以搶槍案徐出咗去揸車巡邏,無人證明到佢不在場
咩證據都無曬,想翻案基本無可能,一切都係大家FF

只可以由知情內鬼出離講出真相還徐一個公道
徐無不在場證據,但係現場有一個東北買嘅口罩上有徐嘅DNA,當時驗DNA只驗8組,徐敏合(隨時好多人都會敏合),而且徐曾經去過東北,所以犬方就話徐係現場

而且三案開嘅係死因庭,唔係法庭,所以咩都砌落徐度,無人會幫徐辯護,犬方話咩就係咩,真確性無法庭咁高
一路都係話梁支失槍/子彈喺隧道槍擊案出現,而將之前兩單案入徐數;另外就係梁案有個口罩有徐DNA, 但有証人當時見到疑兇係帶口罩揸電單車走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞