好撚心寒既發現 求大家真係入黎睇下 關於徐步高案

3015 回覆
5811 Like 43 Dislike
2005年7月,李家超出任刑事部主管,在任期間親自負責徐步高槍擊案的偵緝事務。
2007年1月,李家超獲晉升為警務處高級助理處長,擔任刑事及保安處處長。
又會升得咁快?
港共一定唔會咁做
如果我地搵返 舊案件, 會唔會搵到更多黑暗史, 最恐怖 可能係全部事可以串連一齊
佢當年跟既…係一伙人…
肯定有古怪
推呀屌 如果推翻咗 宜家成個司法制度同警方個公權力可能可以即刻冧
係,除左銀行其他都係黑警,平民代入唔到
推到翻案 cls
哇屌
主管升做處長。。。幾級?
老董講過香港人要識得居安思危
睇返舊登一篇文
https://forum.hkgolden.com/view.aspx?message=6591102&page=1
陳雲:香港習派與江派鬥爭,是中央伸延到香港的鬥爭

「江派在香港做的事情也差不多,也是政出兩門——中共與港共各有千秋,江派在香港盤根錯節地建立自己的地方勢力系統,以地方包圍中央,只是香港沒有軍權可立而已。」

徐步高2001年12月收到錢時,正是江派的天下(江澤民正任國家主席)。
可能呢一筆錢係江派想利用香港警察建立地方軍權,我亦相信警隊好多人都收到呢筆錢。後來可能徐步高發覺佢被捲入政治風暴,睇到身邊既人(同事)好黑暗。

2003年,徐步高在金融市場上投資失利,損失了37萬港元,令他懷疑自己的能力,感到混亂與沮喪,但是無處宣洩,加上晉陞屢遇挫折,令他的怪異行為於2004年升級,例如他在申請智能身份證時,無端在職業一欄上填上「無業」,而不願意寫上警察的身份。他亦開始對政治感到高度熱情,深信要剷除虛偽的統治者,又曾經在警署飯堂用膳時無故大聲唱起國歌,又大叫共產黨下台。

胡錦濤喺2003年3月上位,而江派呢幾年喺警隊建立既關係同滲透絕對會因為中共權力交替受到影響。話唔定如此權力交替連帶到警隊都出現權力鬥爭。徐步高打算披露呢一切真相俾大眾知,因而展開對建制派調查,直到徐步高面臨被告發既危機,佢先發制人殺咗對方。

唔好唔記得。如無意外,依家既警隊可能已經俾江派滲透咗。香港警察態度咁強硬,甚至失控,背後決策人,到底想對習近平政府做啲乜呢?
CLS咁多年前已經係黑社會控制警察
起晒 d 共狗成個網絡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞