好撚心寒既發現 求大家真係入黎睇下 關於徐步高案

3015 回覆
5811 Like 43 Dislike
即係警察全黑時,根本行出街被黑警無端端一槍打死都無人知發生咩事,叫條蛋散作個故仔話合法死亡就得,老婆仔女都唔撚知究竟你點死

推到有人查
推到有人爆料
消息人士話徐老婆同李家超老婆好friend
唔幫拖會唔會發現徐步高及其餘2二已死亡?
架車既然係徐,咁第四人較大機會同徐係同伴關係。

如果徐死咗係因為滅口
呢個渣電單車走嘅人生命都相當有危險。

但如果未死,連登仔可以距離掀開黑幕縮短好多距離
聽曬陳雲海講述當年d呈堂證據,其實全部都是在説明除步高不是這三單案的兇手,但當年警方鋪天蓋地宣傳除步高是心理變態的冷血殺手,我相信影響左唔少人嘅諗法,真係覺得佢好委屈,好委屈
3. 冼訓低咗先比人射腳就有可能

雲海段片part B
冼份口供真係好有問題
睇埋佢模擬一次䅁情...
有第4者嘅機會性真係好撚高
破壞證據
岩岩諗多左一樣野

本身呢幾日 呢度手足都知徐係第三單 好大機會係冇槍係身,因為果枝鏽槍 冇佢指紋/DNA, 而且徐身上同隨身物品都冇鏽污。

如果真係有第四人在場(或更多),有冇機會徐其實係有槍, 事發後第四人攞住枝槍離開現場?

因為徐有槍,曾先開5槍打佢,以為clear, 放槍入袋, 不提防比第四人係上方爆頭(用鏽槍),第四人殺完曾,落去取走埋徐把槍,將鏽槍放現場,形造雙方都有槍 打鬥過,令失槍指向徐。
推到有人爆料
隧道外發現失槍 就很定有第4人存在 如果唔係點飛把槍上去 問題只要知道徐同冼點解雙方會發生糾纏 如果知道就更好

第4人存在劇情 上邊先射殺完曾 再沿曾那邊樓梯落去 再用曾佩槍KO晒糾纏緊嘅徐同冼 所以大多子彈都係下半身 跟手放番入槍袋 再跑樓梯上去 先掉埋梁把失槍係附近
其實大家自己友徐表明都係警察 又點解會發生糾纏肉搏
http://hk.crntt.com/crn-webapp/doc/docDetailCreate.jsp?coluid=7&kindid=0&docid=100112405&mdate=0911123624

有傳言指徐所中的槍傷,部分子彈是由其所持有的梁成恩失槍所發射。
其實把失槍 係上面草地?
又話係徐身下壓住?
唔係堅料唔好9 up
他仍在警隊嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞