好撚心寒既發現 求大家真係入黎睇下 關於徐步高案

3015 回覆
5811 Like 43 Dislike
光復香港
可唔可以做埋第七大訴求 唔好唔記得當年辦呢單案嘅就係李家超
有啲野唔明...

明明唔信警方, 仲會將「證物」放係警局?
點解徐一死, 警方即刻認定銀行案係佢?
明明買假髮決心偽裝, 仲要保留頭套?
點解要買咁多假髮?
當年都覺得好怪,草草了案死得不明不白
徐做過義勇軍
暗地裡做英國政治部既野都唔出奇
or 警隊入面某個由白警組成既組織
查黑警黑關係
徐有份查

愈揭愈深
黑警果邊d人叫冼幫手做低佢
約佢去廣東道
並埋伏第四人係外面方面有咩事都可以補槍

案法時冼先入隧道
曾在外面

冼諗住自己係入面搞掂 無人知
點知徐能力極高
立即拔槍反殺 一槍命中冼頭(徐自己支槍)
曾聽到槍聲衝落去見狀向徐射者
曾想call台時
第四者落去殺曾 再殺徐
confirm all dead
再離去
大家唔好走諗槍number 果d先
警方內部紀錄好易改

現時最易查就係搵冼
佢一定知 但佢把口唔易開
咁其實曾係成單嘢係咩角色
之前警方調查已鎖定至兩三個人係殺梁成恩嘅兇手, 其中包括徐步高

我聽個傳聞係話,調查嘅組員無意間將呢個消息洩露咗俾曾國恒知,當時曾國恒係想勒索徐步高, 而徐步高當然唔知自己早已係警方嘅名單之上
當晚其實係約咗出嚟講數
當時警隊型像相對好,咁如果比加超壓住呢部份唔出街,真係有幫助嘅

不過呢啲始終死無對症,真相永遠無乜人知(頭盔)
有機會曾係唔知情
普通巡警
但佢既證供有機會令成件事變得不利
滅口穩陣

本身想滅埋冼
但見打中頭 佢又扮死
所以無搞

所以救護員到時冼係訓係地扮死
個個話佢魔警,但係腐敗嘅警隊文化之中,可能佢先係正常果個。
又一個走得太前
Push
咁其實如果黑警嗰邊嘅人叫冼咁做 咁更加唔應該搵曾同佢一齊行 搵一個同樣知情嘅人同佢一齊行滅咗徐唔係更加方便咩
甘落去,我唔理邊邊贏,香港一定輸,因為香港輸灑整整一代年輕人的心!

一個無左一代年輕人的地方,衰退係遲早的事,經濟差係一定的,因為該城市唔會再有動力!

所以請大家諗清楚,政府再唔回應市民訴求,繼續用白衣人打人,唔拉唔犯罪,香港之後會變成點!

支持成立獨立調查委員會!
呢個真係要留名望一望
當時發生左d野
好urgent 要滅口徐步高
無咁多時間安排

反而我想講 梁成恩先係成年案既關鍵
因為佢支槍2006年係隔離地盤拉搵到
姐係話搶既唔係槍 係佢本log book
究竟佢死之前查過乜野
令佢要立即被滅口
係成件案關鍵

不如開個tg group 查案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞