好撚心寒既發現 求大家真係入黎睇下 關於徐步高案

3015 回覆
5811 Like 43 Dislike
即係可能陳子坤先係目標?

Btw我都認為搶槍唔係主因,要搶一枝PC手槍冇需要咁高調掛。
梁成恩好似係唔記埋本記事簿 可能簿先係目標,又或者 根本陳子坤先係目標(要滅口)

因為梁成恩係中幾槍,擺明係攞命,只係目標係梁定係陳。
非常合理推測 補充: 第四人應該係鄉黑背景嘅警察
根本嗰時啲人都搞唔掂佢係幾時出差館
O記喺佢locker搵到
阿四見佢自己射完腳扮傷,把心一橫乾脆滅埋冼,射中頭後急急腳走啦,點知只係射中面死唔去
我反而覺得曾 一開波就比人射左 已死
求救都做唔到 果5槍係其他人開
可能冼本身都冇事
但第四人想全滅自保
我再陰謀論啲講:

涉及梁成恩案係有鄉黑背景嘅警察第四人,第四人對梁成恩射咗五槍,非常保險。

而冼只係犯咗麗城案(淨係呢隻痛腳都已經夠大)。

徐步高又係中咗五槍,如此保險嘅做法會唔會係出自同一人嘅?

出自同一人嘅話要殺冼一定忍唔到手射多幾下

btw如果第四人真係梁成恩案兇手,咁佢應該同冼家強差唔多高度,過六呎。
死人最保守到秘密,但係急住走,以為中頭,實際中面
如果陳先係目標,咁之後佢應該會再俾人殺?但又冇喎
睇落越陰謀論越合理越恐怖
我反而覺得如果真係陰謀論既話
曾應該比冼Engage 更多
如果唔係死既應該係冼唔係曾
可能從曾到入手會易d
合情合理喎
諗返當時報導
對徐步高過份沬黑又話佢偏執
咁講都好大可能係轉移視線
同埋係被殺滅口
死既警察隨時唔係佢殺
香港人加油!
堅持我地既信念!
Do the right things!
魔警徐150同袍送殯,義警冼嫖賭飲蕩吹
又話佢孤僻 屈左第二個性格出黎 但又有咁多人送殯一d都講唔通
其實會唔會係徐步高本身冇諗住會有啲咩槍戰發生 佢其實都係畀人昆左出嚟 諗住去做一啲交易 但其實對家係想佢滅左佢
我記得冼講過由頭到尾都唔見佢拎支槍出嚟 徐步高喺袋度摷啲嘢嗰陣就已經俾人打中咗 好有可能個一槍就係第四者打佢 而徐步高好有可能本身根本就冇槍係身 冇記錯現場發現嘅槍好似都係冇徐步高嘅dna
我再去睇下有冇多啲曾嘅料
未必係做交易但反正就如你所講咁俾人昆咗出嚟
你冇記錯 在場嘅槍的確冇徐dna 而佢當時冇帶手套
又岩,如果陳知道自己避過一劫,可能著草算
如果梁係目標, 即係背後係得知梁臨時幫陳子坤頂上做case, 梁中五槍 一定係要死,作本記事簿都好關鍵。
上面話徐有150同袍送殯, 但上網搵唔到source

同埋有人話係d 警察論壇有d 自稱徐既同袍同人激辯話唔覺得徐係講得咁痴線
但又無source
就算徐 要對 都要一打二/三
不過曾 睇黎一開波已死, 中左槍仲開到五槍殺徐再放回槍袋?
搞個路祭拜徐sir?
其實香港大把廢中早過你哋二十年,係你哋以為佢哋個個都係藍色 大佬佢哋呢代人唔使搵食咩?唔使俾面家人朋友咩?唔可能咁高調撐你哋,但唔代表唔支持你哋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞