好撚心寒既發現 求大家真係入黎睇下 關於徐步高案

3015 回覆
5811 Like 43 Dislike
Push
咁其實都有好多疑團未解開嘅 唔好咁快下判斷住
還徐英雄公道 將犯人繩之於法
佢呢到完全無講過曾係幾時中彈,好奇怪
加菲
話說呢單案件發生係2006年3月17號星期五凌晨一點幾(希望我冇記錯),事件發生後嘅即日已經有晒鑒證科同警務人員現場搜證,如果有睇我節目當年,講到第二日就已經叫食環署清洗成個隧道!陰謀嘅事就發生係七個月後,2006年10月20號深夜凌晨,有組織罪案及三合會調查組即係O記,帶着八個職員去到案發現場帶被封鎖現場嘅膠條攝錄機等等,以我嘅理解就係想喺現場製造一個佢哋想嘅現場環境證據,放滿佢哋想要嘅道具,拍攝低用作後來死因庭嘅證據,由於徐步高係冇辯方律師根本就冇可能質疑上庭嘅資料係咪真實!幾恐怖可!但當晚咁橋有一位記者想回到隧道就撞到呢班警察,咁班警察當然好愕然就表示即刻收隊離開!但係當然你可以想像佢隨時可以喺死因庭開之前在凌晨返到隧道做呢場大龍鳳,即係話其實上庭嘅所有證據都可以係假㗎!都可以係偽造!同埋用客觀啲去諗你七個月先返到現場搜證?有冇可能呀?除咗刻意做假之外我諗唔到第二個原因!當然我手頭上完全冇嗰八個O記嘅同事名單,就算有都要佢哋肯出嚟指證警方做假,10年後要佢哋咁樣做真係難過登天!

呢單野我從來都冇講過!嗰個溫馨提示嘅警員叫我唔好再查落去㗎嘛!真係越查越恐怖!咁依家就比大家參考吓!

雲海講番...嘩 好陰謀論...單案真係好睇過戲
有無巴打有當年既報導片段分享 除左tvb
屌 好撚似睇戲 建議林德祿取材拍返套
曾可能一早已經比加菲殺咗
被跟蹤加菲嘅徐步高發現加菲想搶曾支槍
之後再殺徐步高滅口
咪住 冼家強唔係見唔到曾國恒架咩

睇完去wiki睇下當年案情 邊位巴打 笑撚死
曾國桓頭部中槍係由上而下射入
仲有梁成恩之失槍 d子彈係咪係最後個次槍戰用灑?
追完post睇埋雲海條片
9估下
隨道入面係有4個人既話係比較合理成件事
徐步高同第4人係一伙 (唔排除第4人係識得曾國恒/冼家強)
首先先假設冼家強既証供係假既

我估第一個中槍既係曾國恒,但唔係徐步高開槍
一開始徐步高就無拎到把失槍
係第4個人用把失槍從高位射落去 (解到曾國恒中槍傷勢由上而下)
曾國恒用最後既力去抆左個世界call (2秒後冼家強抆埋個世界call)
但因曾國恒受左重傷所以之後一直都無法再出聲
同一時間徐步高同冼家強糾前緊
第4個人加入, 冼家強以1對2
糾前間第4個人訓低左,跟住開槍
甘就解到冼家強第2槍中腳既角度,唔係走火而射中
同時甘都解到點解把失槍會有冼家強dna,因佢同第4人發生糾前過
而徐步高無用過把槍所以無指模/dna
最後冼家強中左2槍不支倒地
事情搞到太大 (or 根本就預計好)
第4人要滅口殺埋徐步高
第4個人拎左曾國恒把槍向徐步高開左5槍
Marked
會唔會製造只有曾國恒掂過支槍嘅境象
點知做多咗?

我估第4個人都係黑警
同冼家強係認識
冼家強 徐步高 第4人 大家都係識得

我估第4個人都係黑警
同冼家強係認識
冼家強 徐步高 第4人 大家都係識得
咁解釋徐步高係從後比人開槍偷襲

但第四個人究竟係邊個

成隊警隊做假證供去補佢

唔通係比卡超or 牛奶強

成件事既來龍去脈一定涉及一個重大陰謀

徐,洗,曾本身3個人都識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞