我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
你計漏咗一班小朋友 新一代觀眾

九半一路踢波 一路講新聞
好主要既原因係同班兄弟討論時事
俾班觀眾知有乜野發生
你唔表態 但係中立講下
俾觀眾知發生咩事 都唔會做
六四 送中 唔係新聞咩

講咗咁耐 你就只係識講我地逼佢表態
連我地想表達啲乜嘢 都唔知
就淨係識話我地共產

講到尾 還番以前個達仔俾我
64唔講
69唔講
繼續嘻嘻哈哈扮無嘢隻字不提
下星期一晚照開台?
聽左咁多年真係好撚失望
我都睇達哥好多年
以前既佢貼地會表態,夠晒香港人 所以我好鐘意睇佢
而家既達哥選擇左唔表態揾食大晒,我地呢啲達粉都有權選擇唔再支持
大家繼續沉默是金 反正又冇損害其他人利益 又冇傷害到其他人
好認同,講事實同新聞都話驚比人封殺
我從來冇期待佢會係啲敏感話題表明自己立場,但係都唔好好似依家咁咩新聞都自我審查過連提都唔提
但係達哥下面都有員工個d之類架喎
環環相扣
達哥隨時一句說話,都會連累其他人既工作
同明星同一個道理,已經唔係佢一個人既事,隨時關係到一班人
仲係舊時輕鬆fifa談天說地果個達哥咩
晨早變左質架啦 盲達粉不願面對
咁屌緊啲咩?

拎出黎屌人唔表態既又係你地,突然又話表唔表態唔重要,咩變咗就有問題,但我真係唔知有乜問題

人地唔想做就唔想做架啦,依家係你地將自己嗰套要套落人地生活度,要人地去做呀。你地呢?自己拎住個網名上連登呢樣嗰樣大陸人咪就係同你地一樣囉,唔係說服人地加入架,係要人地付出更多去達成你地既目標

係咁講變咗又點?每件事人地都可以有自己既做事方法架啦,佢覺得要表態就會表態,唔同既時間同事件都可以有唔同既做法架
又係為錢唔好屌黑警啦 都係打份工咋 人地都有負擔 有屋企要養 佢地企係高牆個邊都無辦法 你地比人打就由佢啦 人地唔打你又同唔到上司交代 打你又比你地屌 好多野要考慮架
因為689擺明唔係為香港人服務
佢地就係將達哥standard定得太高 人會為利益為錢變根本好正常 達哥都只係普通人 有左利益係會放棄其他佢認為次等啲既野架啦 希望各位唔好再ff達哥係神仙 佢都要開飯
非常贊同 姐係你都認同達哥已經變左質
你係咪撚係ON9呀?
支那人落黎香港拎綜援拎福利 係人都屌
支那人落黎香港自食其力 都無人會屌
新聞大撚把有得你睇啦
你反支那 變到 奶左共唔屌??
連登仔連人地香港藝人返大陸賺錢都屌啦
成龍 填海華 倫伯呢D年年都比人挖返出黎屌啦
唔怪得班中產有錢佬唔反政府
你試下將你段野入面達哥變做警察
我想像唔到6月10號當晚,達哥照開台,但當無事發生
我唔係要求佢做得比以前多阿

達仔可以做番以前咁 我都會開心好多

但係 佢依加提都唔提 避開唔講

呢種感覺 叫失望阿
道理的確係一樣 你試下每個月出10皮比班散仔 即除制服同你佔中都肯啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞