我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
你繼續將你既大道理套係人地度用啦
大陸人都係咁架咋,自己嗰套岩撚曬,人地唔跟一定係人地錯
唔係因為達哥唔表態而失望 我理解佢唔表態既原因
但係係而家香港人需要抗爭既時候 送中隻字不提都算
連以前會提下既64 到左今日竟然避而不談 依個先係失望既原因
佢講到自己唔洗溫錢咁
只可以講佢為咗錢改變自己 已經唔係我哋睇開嗰個達哥
無話達哥錯 屌佢變質同為左錢奶共咋 咁我地有無屌錯佢?事實上佢真係咁啊嘛
以前孤身寡佬敢作敢言好正常
比人封殺都係死自己
而家佢表態死既唔單止佢自己
除左同佢合作既人會受影響
佢下面班員工都會比佢累死埋
錢>一切
依個價值觀好熟悉 好似鄰國國民成日提倡嗰咁
你地要有民主社會,就要接受呢個社會有人親中親共,有人反中反共,有人政治冷感。

你可以嘗試去呼籲、 勸喻或說服人地改變政治立場,但無得逼人去改變立場或者表態,咁做同共產黨係無分別。

8964呢四個數目字好易打好易講,但又有幾多人明佢背後係咩事。

用咁多時間去鬧達哥唔表態點解唔去開post叫人關心64,解釋俾班00後聽咩係六四。自己又無去做,就一味鬧達哥唔做,其實你地同達哥咪一樣。叫人付出就叻,自己做? 返工不了。

根本就五十步笑百步
我諗你都係唔明個反差位係邊度
表唔表態唔係最主要問題
大家最反感係
以前肯主動講到而家提都唔講
正如你有個朋友佔過中反過政府
但係過幾年同你講
反乜鬼呀揾錢緊要 做警犬薪高糧準
你知我心底反共就得喇
但我又好奇
點解你地唔又抵制埋日本. 又唔屌日本公司
日本都好多公司奶共
佢段野真係好好笑
首先,講到達哥如果同佢地一齊狂撐反送中,就會有好多兄弟支持佢,仲會捐好多錢比佢,笑到肚痛,跟連登仔嗰套做結局只有瞓街
第二,人地粉絲幾時不停流失,只係見到達哥愈做愈有
第三,最重要,人地唔表態,點都要講到人地變壞自私縮骨無志氣,仲之我既立場做法就是對,你唔能夠有另一種態度共產黨定基督教?
佢有佢選擇 但我不齒佢行為

我冇逼佢表態喎
佢地明條春 淨係識話你逼人表態 有無言論自由
其實只係愛之深責之切 見到佢由之前變到而家咁 係咪屌兩句都唔得?
之前明明同一陣線
而家變到咁都唔屌得
你呢個留言應該置頂 好多人都未明屌緊咩
平時講開新聞 六四呢啲歷史事件係切切實實發生過 同普通新聞冇分別
如果講事實都唔敢 咁同中共隱瞞/篡改教科書有乜分別 特別作為一個公眾人物
佢地會話而家搵錢重要 你做警犬嗰fd訓街係咪你負責 包容體諒下 俾個光環佢戴
因為公司唔係生物係死物
達哥係人 係香港人 係一個獨立個體
多人睇達哥 係因為同我地彼此嘅價值觀相近
對生於斯長於斯嘅香港嘅未來都隻字不提的話
真係再睇落去都無意思
我仲要係chatroom比粉坦del留言 只係留左句The world will not be destroyed by those who do evil, but by those who watch them without doing anything. 比人話我嘈夠未 引戰 呢下真係心淡到不得了
第三點 問題係雙重標準 一方面捍衛自己既利益 遊行之後繼續翻工 跟住講到其他人既利益就唔係利益 根本就共產黨 如果連登仔肯全面資助達哥 等達哥唔洗依賴中國市場 我相信今日連登仔屌達哥係絕對正確
明明chatroom都洗版 達哥都可以當無野
骨頭軟了 骨頭軟了
佢可以好似之前咁默哀 或者講下今日係好嚴肅嘅日子 叫大家唔好咁兒戲 但佢嘅選擇係扮見唔到
我真係唔明點解連登對異類價值觀既接受程度咁低 明明一個二個係度瘋狂開post比較人工 達哥將錢放係政治前面有咩問題 錢係基本需求 我相信冇人會話政治係基本需求 宜家達哥又冇損害他人利益 又冇傷害其他人
你咪撚ON9啦
家下咪講緊佢過往年年都提
點解今年唔提囉 係咪接觸支那多 條大水喉係支那人? 驚影響事業?
認就架啦其實無問題
但同時你班柒頭亦唔好以後屌任何一個上支那賺錢/奶共藝人喎
改變立場真係好簡單
當年民主歌聲獻中華大部分人出黎撐班學生既 家下都奶晒共啦
但唔好講到人屈鳩佢要表態 影響佢生計啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞