我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
早晨 今日rest day
吓?你會因為政治問題而睇人打機係一回事,但我係因為達哥真係好笑我先睇架咋喎,一百個人有一百個原因睇達哥,你覺得係咁就代表埋我

Logic唔好就唔好出來獻世啦
佢借政治上位
達哥一開始係因為講政治而上位?!
如果達哥你有睇呢個post
我想講比你知, 多謝你咁多年帶比我地既歡樂, 你有今時今日你係值得擁有既, 你為人係點我地一班真兄弟亦都好明白, 你郁一下手指尾點個頭我地已經知道你有咩難言之癮, 請唔好受呢度d tat hater 影響, 故意借題發揮去打擊你形象, 請務必繼嬻按自己既內涵情操品味道德修養做你想做既野, 唔會受人影響, 享受每一刻, 今生無悔
一早講左達哥變撚咗
係班盲粉死都唔信
大把收緊錢搞政治既議員唔去追究,走去逼一個藝人要表態。最好就議員做show開節目,藝人出黎參政抗爭係咪?人地本職Entertainer黎,唔撚係政治出身。為左搵食所以唔表態,所以你地製造輿論,
要抵制佢,否定人地為你地付出娛樂既努力。

冇問題架,所以政客收選票收錢,又唔撚幫你地抗爭都好合理,呃選票呃光環,搵食姐,犯法呀?

有本事捧得起又踩得死藝人,咁有冇本事懲罰假抗爭既政客?最好搵埋發哥做特首呀嘛?成班人冇撚進步過,搵藝人出氣就最叻。
用緊你個例子嚟覆你
駁唔到就喺度講啲九唔搭八嘅嘢
香港KOL界龍頭達哥唔出聲 失望
電影界古天樂劉青雲梁家輝張家輝 全部唔出聲 再次失望
樂壇?又係冇人出過聲 自稱站係雞蛋嗰邊嘅子華呢?又去左邊?

所以話香港藝人我只撐杜仔 耀明 HOCC 啊棠 等人
達哥邊忽靠政治上位呀清?柒咗仲兜
何謂民主主義呢?複數的政黨、複數的報紙、複數的宗教、複數的價值觀‧‧‧

雖然對達哥有點失望,但呢樣係佢個人選擇,咁未調整下自己睇佢為乜囉
其實不嬲對佢都無咩期望
係有班人係要入你數話你唔跟佢地批鬥達仔就係盲撐撚
所以達狗咪變左質囉
因為家下有利益就唔出聲
變到同上面呢班人一樣囉
咪屌緊佢呢一樣囉
但你班達狗仔粉一味話人地唔洗搵食?
咁上面班人一直都搵緊食啫你失乜望?
分別係中國人係迫啲港星馬台甚至乎汶萊人「認祖歸中」
樓主係迫達哥企喺香港人嗰邊
除非你先設認為達哥為港共噤聲係理所當然
如果唔係你將樓主同中國人拉埋嚟講真係搞笑

迫個台灣人認自己做中國人
同迫達哥認自己同高登連登仔一樣立場
如果你覺得兩樣嘢可以類比嘅
咁都幾撚可悲
失閣哂,原來講緊黃洋達靠政治上位,法官大人我冇野講啦
有得必有失
要取悅大陸咪放棄香港觀眾
不可兼得
我想講on9果個係你
咪撚咁天真以為出去遊下行表下態就以為條條例唔過香港無事
到今時今日重有好似你班咁既人真係天真過阿嬌
唔好講呢條
咁多年黎政府有邊次唔係想點就點
係呀,03年係無通過23條,但佢要做你一樣做你
搞到雨傘咁大好未?依家又點?

係呀,達哥表完態,咁又點呢?

好似台灣咁,日日叫口號統獨咁又點
民進黨陳菊咪一鳩樣輸比韓國瑜
民進黨咪一樣大敗
我依家咪屌鳩你地啲人逼人表態根本就多鳩餘啦 on9仔
期望藝人要有祟高既政治理念,最好有事出黎帶頭呀嘛?難聽啲講,依班fans只係花生友,想推有頭有面既人出黎死,有本事就逼晒一線藝人出黎表態,屌佢老味就針撚住一個網紅出身既人黎嘈,威啦。
有話錯你地?
呢度好多唔認為達哥要表態既都係講緊任何一個人都有自由去講或者唔講一件事
亦要體諒人地唔講既難處
你地就一味話達哥收錢, 搵大陸水
明明對緊事, 你就話人盲撐達哥
你地針對人, 就話自己講緊道理
話你班人係紅衛兵有邊度講錯?
欺善怕惡來講連登仔真心唔差得過微博D生蕃

咪一鳩樣
連衛兵: 係, 你係賣港賊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞