我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
大家都知而家面對緊嘅係咩事
除左錢銀以外
槍打出頭鳥
假若條例通過左
首批要被追究嘅肯定係你地而家強推"敢言"嘅達哥
而唔係你地呢班出post 係背後推達哥發聲嘅人

達哥之前都講過
大家成日推佢做乜做物
但如果有咩事上來
chatroom 一定冇人肯為佢出頭
佢嗰時唔係針對呢件事來講
但聽得出佢係有呢個顧慮
而我都理解
大難臨頭各自飛

成日講大J
人地有咩事係可以返日本
達哥只係一個普通香港人...沒後台沒退路
的確達哥唔係政治人物,就算佢選擇做港豬定奶共,觀眾係無權屌,唔鐘意咪唔好睇
執著要達哥係直播時間講64/69,有咩意義先?
定係純粹滿足你個人"希望(或者必須知道)我支持既人係同香港人企同一陣綫" 嘅諗法?
就算佢公開講足兩個鐘,咁又點?

另外,"係直播節目表態"又唔係達哥唯一可以反送中,你又點知佢私底下有冇做過d咩去出一分力?唔通佢私底下叫佢d fd去遊行(本人不代表達哥立場),又要同你報告。

都係果句,睇左達哥咁多年,都知道達哥份人係點。

無必要要達哥take risk去公開明確表達立場,純粹滿足你個人想法之餘,又唔係幫到反送中好多。
尋日直播又del 留言又擇名,咁都撐?
你估得佢一個表態要 take risk
好多兄弟出黎行都要 take risk
雨革拉左幾多人去坐牢.
講句野已經係最低成本..咁都唔出聲..
好似發哥咁講, 揾少 d 姐..
佢真係變左..
連人地取態係點都要管 咁霸道 仲學人講民主?
分別太大
雨傘佢停埋直播
寧願佢一路都唔講呢啲
好過而家變左
以前sleeping dog果期或之前 睇得最開心 乜都敢講
而家真係覺得好失望 已經變到一個好"行"貨既直播打機佬
無哂個人特質 無特點 諗唔到理由要追落去

利申以前係好忠實既達粉
你咪唔好睇
Chatroom惡過共產黨
無錯 有理一句大家就心照
但係如果一句都唔提就 .....
達哥由舊登開台到依家
主打不嬲都係打機吹水搞下笑
我唔知幾時開始要變左政治Kol
話達哥靠吸政治水上位果啲真係鳩UP
你可以話你係因為達哥政治取態而睇佢
但唔係代表個個睇佢既人都係咁
近幾年香港咁多事發生
好多人夠出黎表態,咁又點?
天琦、黃之峰果啲夠企左出黎
咪變左個個都坐晒監,一係好似李倩怡黃台仰果啲要去其他地方做難民
逼人表態果啲連登仔咪又係淨係識做keyboard fighter
最緊要係坐監果個又唔係我
呢幾年個個夠話六四唔關我事,係別國內政
今年做咩又轉左風向?
同埋呢啲時間重有心情睇達仔打機、屌佢表唔表態
咁多時間又唔見啲連登仔去做啲更有益既事
算吧啦 直播講幾句送中都唔敢 佢夠膽講星期日見? 變左就係變左 唔好有期望啦
忽上腦
一個娛樂大家嘅公眾人物有咩責任要干涉政治 負唔負依個責任係達哥自己決定 唔係你地決定
係依到鳩up易 係幾千人前講錯句野錄低埋就沒得算數
比起達哥有影響力嘅公眾人物仲有好多 佢地唔表態你地又要反
我都有睇達哥
但達哥對我黎講 只係一個直播主
我就唔明你班人當正達哥係老豆咁咩心態
佢講2句8964你地就高潮?
我本身有咁諗,佢只係提供娛樂比大眾
但以後就唔好再屌其他偽人奶共喇
點cook guide咪又係要人捐錢
一樣係連登神枱
佢只不過冇(or未)係直播果兩個鐘講,你點知佢冇做過其他野去撐反送中?你點知佢冇係其他方面take risk?
班人多鬼餘啦
十足十啲記者咁
係咁逼達哥表態
到時達哥講左啲咩又斷章取義上綱上綫
我相信關心時事就知道知道自己點做
唔會因為其他人講啲咩而決定上街定唔上街
當伍乞衣呢個懶係清高又摺嘅YouTuber都出片講嘅時候
達哥選擇繼續沉默

當然,未到聽日(星期五紅日唔開台)都唔知達哥取態係點、唔好咁易炒車住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞