我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
照咁講所有奶共偽人都唔屌得
屌完要我地養
達哥為左錢而唔出聲
解決方法好簡單,比錢支持佢脫離紅色資本

連登仔捨易取難,逢出現youtuber post就拉佢落水,或者隔幾日就開個post直接屌,覺得用念力可以改變一個人
偷換你老母咩 姐係你都承認當初屌柒中共既達哥而家為左錢去同強國市場合作 又因為同撚左強國合作而家乜柒都唔撚講囉 咁係咪變撚左質阿? 講好聽咪沈默囉 講唔好聽咪就係想搵人仔唔想得罪強國左閃右避囉傻閪
平時屌啲奶共藝人屌得最激就係連登仔
當年六四大把藝人企出黎
三十年後剩返黃耀明一個

可能成龍曾志偉都有口難言啦
諗深一層其實達哥有冇義務要俾你推出嚟做英雄

以前政治環境容許佢可以適當地發聲,而依家無論社會環境同佢經濟背景令佢作出表態嘅心態有所限制,要諗嘅就係表態背後嘅代價,之後嘅結果係得到連登仔嘅讚賞定點

本身佢嘅定位就係一個直播主,冇人會諗過要佢係政治上代表住某一部分人,所以如果要講表態,其實你都可以問點解邊個邊個唔表態之類,問題就係點解要聚焦係達哥上面俾壓力佢,係咪人地做左佢就要做,定只不過係你地想佢變成自己所期望嘅達哥,想係有限嘅人選中強迫佢成為自己心目中嘅英雄

純粹同人討論完有少少諗法
人紅係是非多

不過做人做緊要唔好忘本
人紅係是非多

不過做人最緊要唔好忘本
你唔好咁啦 你咁樣人地點駁 其實講到尾咪即係做狗囉
做狗有咩問題唔使大家多提啦
仲要想當年講曬政治關曬台 上完位就封口唔講
一定無問題架

講真黑警林鄭689各大撐支那藝人房事龍唯唯陳小春 全部唔比屌呀 人地打份工有苦衷 人地無工返你養呀?
On99咁
其實以前達哥帶定頭盔去中立分析時事,大家嬲既點係佢而家連頭盔都唔戴 提都唔提
今次佢真係幫唔落
逃犯條例日日chatroom洗版當睇唔到
琴晚64提都冇提,好似身處平衡時空咁
如果逃犯條例過撚左 等睇達哥佔中表左態比人秋後算賬啦
佢有苦衷係事實 好多人失望都係事實
咁咪祝佢前程錦繡發大財囉
賣國賊,要判刑
惡撚過共狗
笑撚死
你要賺人仔冇人阻到你
但唔該人地屌你唔表態個時自動收皮
仲要人企係佢角度立場諗
我屌你老母啦
人仔係我迫佢賺既咩
既然為事業唔表態
好心就咪留戀光環
呢種情況下係冇得食兩家茶禮
唔出聲就會比人屌架啦,定律黎架
同埋無人迫害佢啊,佢唔出聲怪我地屌佢?咩邏輯
D達粉唔該自己縮返入老母個西到
奇怪

出面高Ling 嘅post 有人逼佢表態

佢都只係回應夾硬逼人表態做乜姐

之後啲人又受喎

證明靚女真係著數啲
當初達哥屌既好似係中共既意識形態,同中國市場利益好似冇關係。變質係中性詞黎,咁點解唔係達哥認清香港市場冇得發展既事實,而走去尋找更好既出路,其實係變得理性。每個人都可以講到自己幾清高,幾憎中共,但係你地咪又係百幾個對比薪酬既post,日日為幫地產商打工而煩惱
追tvb「明星」果班係咁上下啦
你睇你幾撚肉酸 中共嘅意識形態 咁撚樣都分得開你又係叻仔
做狗就做狗啦理性
你記得一陣開post講各大支持支那嘅人平反呀
大是大非到咁 人地達哥縮埋做狗 都仲有班智障幫佢辯護 但佢自己聲都無出過 成日行衝埋去奶屎忽
冇問題既,但都要接受自己建立左多年既形象,係一部分支持者眼中已經一鋪清袋
上面拗嚟拗都改變唔到達哥為咗現實將以往自己敢言特質抹去嘅事實
你問我佢係咪罪大滔天 我又唔覺
至少目前佢冇屌香港 冇講天安門一片和平呢類說話
你話佢係咪一定要喺反送中、六四呢啲事件上表態 我覺得又唔係必要
不過我對佢失望 佢已經變咗另外一個人
已經唔再係當初值得吹奏嘅達哥
佢一日未踩香港,將黑講成白。我都唔會屌鳩佢
我只會大家可以放棄呢個已經變咗另外一個人嘅達哥
你又講唔出分開既原因 同埋本身Kol冇責任發聲 人地以前發生係人地既權利 唔係義務 就算係做狗 都係做隻有收入既狗 唔似得你連收入都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞