我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
其實我都覺得達哥唔表態冇問題。
其實大家都知,達哥唔係奶共,只係為左生活,為左飯碗。
達哥又唔係神臺。
就算上左神臺既黃子華,當日都拍過秋前算帳,講到入晒肉。
而家咪一樣冇表態,有時人係為左生活冇法。
我覺得做好自己就已經好好,而家都未開始就已經係度屌呢個未表態果個未表態。點會成功?我地既失敗好大程度上就係玩到半路已經各有己見。
而建制就唔同,大家都係為利益,好撚團結。
而我地,有D人又和理非,有D人又要港獨,有D又話要暴力抗爭。之後都未到戲肉呢幾派既人已經互屌,話呢個係鬼果個係鬼。點會成功?
同埋唔表態真係唔代表唔支持,我工作上都識D商家佬,都係唔表態。但當年雨革係背後出錢,作經濟支援。
永遠懷念
唔係迫你一定要表態反對 但對於呢件香港大事 達哥係咪應該因應自己既號召力最低限度去叫達粉去關注件事 況且達哥不嬲唔係港豬 平時都會講政治既佢突然收口咁你仲問有咩問題?
你都on撚鳩
表唔表態係個人自由,而個人自由亦都係香港核心價值
有啲野唔係下下都要係網絡平臺大聲講
又唔撚見你攞撚住個大聲公係旺角叫人上街?
更甚講句,唔係個個都認為上街有用
有啲選擇移民,有啲選擇抗爭
呢啲全部都係個人自由選擇
唔通作為香港人就只可以一種取態?
你咁樣咪同777果啲一樣逼人一定要支持如果唔係全部都係廢話
最正係個班64唔出去 反而係屋企望住個mon等人表態既 你不如勸點你老豆老母 又或者自己既先出post啦
其實我都覺得達哥唔表態冇問題。
只係諗返以前既佢會發聲,今日唔再講有關議題,覺得有d唏噓
撐達唯一論點:要翻工 要養住公司嘅人 不了
最賤係隻迖狗一開頭靠敢言政治上位
家陣接晒維穩job封嘴
衰撚過大j
成唔成功鬧嗰d人唔係好關心架咋
最賤係隻迖狗一開頭靠敢言政治上位
家陣接晒維穩job封嘴
衰撚過大j

下?
支聯會64集會 代表晒64?
佢地搞64集會但係佢地要平反64 建設民主中國 我又要支持?
有號召力就要叫人上街?
到時比人入一條'不誠實使用電腦'或者'煽惑他人參與非法集會'
你去幫佢坐?
唔係可以點 唔好翻工?
係我錯 真係膠都慶撚事俾

啱啱路過體育台見到呢位葉問ching
真係身體力行講到做到撐达哥笠水
連上網俾人問自己係咩隊球迷都笠水

达哥而家就係靠晒你地呢班犬儒垃圾支持架啦
繼續加油
如果你只會係達哥身上吸收時事
我覺得唔係達哥問題,呢個係觀眾個人既問題
如果因為達哥講先去關注
你應該開post屌果個人,而唔係怪達哥唔講野
而家你地係用壓力去逼一個人做野
我睇到只係覺得你地好可憐
收錢打機 賣淘寶廣告 拍廣告教人整回鄉證 用殘體字 活係平衡世界無64無送終
尋日先精選左兩個post
係咪你養埋佢?
達狗搵食大晒
警犬咪去到今時今日都比連登仔笑黑警
達哥琴晚表左態啦 係咁ban9人
達哥chatroom channel admin 會del 留言???
唔係呱
最初就話唔會收錢打機 之後玩d垃圾有眼睇 去到近排收大陸錢 收錢拍淘寶 回鄉證廣告
講新聞自動篩選64同反送中,無人期望佢表態支持定反對但佢連提及甚至陳述返件事都冇做。佢一路有睇Chatroom但選擇無視問題。

相信大家最失望嘅係佢唔係面對問題而係逃避同迥避,
又係諗住唔回應就少講少錯多講多錯,
一句交代都冇任得個chatroom世界大戰。

其實就算佢講到明依家身份唔適合講太多有合約上嘅顧慮,我相信都冇咁多人對佢失望。佢依家個態度就係想保持住個光環食兩家茶禮先係令睇開既人反感嘅原因。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞