我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
請你搞清楚 微博班人係迫一班「佢認為係中国人」嘅人表態
包括台灣人
你呀达哥係一早表左態而家笠水
根本兩回事嚟
隻狗家陣奶共奶到條脷縮唔返入口
點識講人話
我BUY你講既野
就算朋友之間你都唔會迫人講政治
如果條友以前講同宜家唔講, 亦都有佢原因
你都可以因為咁而唔再支持佢
如果你認為公眾人物一定要負上政治提倡既角色, 咁香港冇乜邊個你可以鐘意
如果佢因為表態而冇曬飯碗, 其實冇乜人會可憐佢
或者得班小眾迫佢表態既人o係CHAT ROOM打"壺壺壺"同喊LOGO仲可以做乜?
你班友又為所謂民主付出過/肯付出幾多? 咪一鳩樣
有無人知
收台啦達哥
我好建議啲人睇下柯P以下呢段訪問
https://www.youtube.com/watch?v=npREbcUN92Q

香港某程度都係一樣
只可以得兩種顏色
唔表態就係奶共
咁我有份參與佔中,但69唔出來行就等於我投共?

goodest logic
yes, 係度望住佢peak viewer 跌緊打飛機, 但事實香港只係愈黎愈多人識達哥, 廣告愈接愈多,
只係報負面消息再不斷放大, 而人地正面既消息就完全無視唔報, 當睇唔到
好波
exactly, 搵機會借題發揮,
有時唔表態已經係表咗態
peak viewer跌都可以係隻game悶,咁都有得打飛機

老鼠實際上都冇隻狼咁好睇啦
當然唔會啦
但係如果我問你點睇逃犯條例
你唔係表達你嘅意見(無論支持/反對/我討厭政治)
而係擰轉身雞咁腳咁走嘅
咁我覺得你同班支那人一樣選擇自我審查
係咪又logic唔啱?
其實佢表唔表態都冇所謂
但佢連提都冇提過 講下有單咁嘅嘢都好吖
有晚上去望兩望 chatroom條Tat_tank 64占上身咁 狂bam反對聲音
你唔撚識柯文哲就咪撚貼出黎啦
佢咪一樣比台灣一部份人屌緊
我自己都幾認同柯P
日日叫統獨班人只係為左政治本錢
我地呢一代都未必有機會見到台灣統一或者獨立
因為無論美國唔會比台灣被統一
而中國亦唔會比台灣獨立
台灣會一直維持依家咁
而最重要係台灣要諗點做好自己做長遠規劃
所以依家表態講統獨根本無意思
一講就有立場
冇問題,但我唔係你貴親,我鍾意都可以唔同你交待

所以我咪話,咁有懷疑咪去睇大J囉,點解要浪費時間攻擊一個你唾棄嘅人身上?
懷念嗰個同ping fan 64踢FIFA嘅達哥
屌,韓國瑜夠一大班人撐?
咁代表啲咩
咁你參與佔中有冇獲得任何益處任何光環令你社會地位有提升先?

依家大家屌緊嘅係達哥借完政治上位然後封口 Logic唔好就唔好出嚟獻世啦
你係咪撚係ON9?
咁你唔表態咪比人歸邊囉 有咩問題?
咁你比人屌就應該啦 更何況你之前都有講呢件事
呢個世界好公平
你想賺支那錢 一樣咪要失去一D野(我覺得連登咁屌佢 係對佢係無影響)
想食晒兩家茶飯? 又要賺支那錢 又要有金身唔比得人屌?
只係你班達狗仔粉撐到咁好肉酸囉
其實支共已經封殺d外國game

如果達哥沉默落去就代表助長情況繼續惡化,到最後同大陸一樣得返d支那game可以玩

無得玩自己想玩嘅game,咁樣真係達哥嘅初心
我想問達哥幾時借完政治上位?
佢多人睇果時係因為Sleeping Dogs同玩bio
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞