我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
我想講嘅係,佢個台係好多00後小朋友睇緊
以佢嘅影響力,佢肯講嘅起馬可以令到依班人留意吓依家香港發生緊d乜
你地究竟明唔明?
琴晚收台 tat_tank 認咗有 bam 人
佢地要咁諗,我無所謂
人畢竟有時會盲目咁去做一件事(盲反/盲撐),會有迷失,現實令人低頭,會不安,會焦燥。我理解
佢地要鬧唔緊要,大家都係小人物,鬧人同被人鬧都無咩成本要付出
最起碼佢地都有心明白64係咩黎,69遊行係咩一回事已經好好
咁注重立場咪去睇大J同5公子
佢地兩個自由表態就得,達哥自己就冇權利唔表態

退一百步咁諗,你地逼佢表態已經係有罪假定,即係同大陸人一鳩樣
覆下啦 句野佢講架啵 又唔係我屈佢 勇氣啵 導人向善啵 而家得啖笑 淨係可以支持佢 屌佢兩句唔岩都唔得 痴撚線
你攞美國同港共比
同埋好似前一排Brie Larson啲言論一樣比人屌到反艇叫佢唔好演CM
公眾人物同大眾一樣,都有可以表態同唔表態櫂利
一直講緊呢樣野 佢地係要拉埋其他野講
個個人都係公眾人物?
公眾人物意思係對公眾會有一定影響力嘅人
無人迫佢表態
係佢往年都自己主動講
今年最多人關注時卻突然收聲
你話佢係「唔記得」「無立場」定「突然笠水」?
我都有屌,但你係咪驚俾人屌就唔敢出聲呀,再者Captain Marvel咪又係照樣大收
我認同公眾人物係有唔表態嘅權利,但我quote個條友直頭係話唔應該有政治表態呀,呢兩個concept差好遠
其實話咩逼人表態
企得出黎做呢啲娛樂嘢就係sell 自己成個人個形象
你符合唔到人地想要嘅形象,市場咪唔買你囉。唔通消費者一定要永遠畀錢你咩。
其實每個地方都係一樣
公眾人物講野會有影響力,所以佢地表態會直接影響到一班人,同時唔支持佢嘅言論嘅人都會封殺佢,例如你係個老闆,想搵明星搞活動,你會搵alan tam定係hocc
成日話達哥FF
你地一日FF
往年講今年就一定要講?
唔講就係「唔記得」「無立場」定「突然笠水」?
連登仔夠話上年64係強國人事唔關自己事
今年又轉晒風向

依家重話唔係逼人表態?
係呀,佢今年唔講佢就一定係奶共自我審查
點都要安插啲罪名係佢身上
鬼叫佢今年唔講

老屈??
住年佢需要你地,今年啲金主緊要過你地咁解,我從來唔覺得佢變左,係你地多舊魚姐,係喎,免費娛樂大家,講出來你自己唔會笑咩
你搞錯左少少野 資本社會無有無資格賺某地方錢呢回事
我認同你講既野不過講到話賺錢剩我唔覺得佢有咩問題
資本社會你只有賺到同賺唔到
其實將達哥定位返做只談風月、吃喝玩樂既人就得
建議之後唔好再講時事民生,講下花邊新聞就算
無錯, 有罪假定, ,
唉..呢d叫民主? 民主就係要包容一切聲音, 有發言同沉默既權利,

講到尾動機都係想迫死一個人, 跟本同共產黨做緊一樣既行為, 只係利益唔係屬於自己個邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞