我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
你冇屌錯,但係每個人都為錢而出賣靈魂,只係每個人出賣既方式都唔同。你地宜家唔係指責達哥窩,你地係夾硬限制達哥窩,逼達哥表態,唔好偷換概念啦。我地只係捍衛達哥言論自由
如果我地初初睇個達哥係完全唔理政治
今日唔會有咁多人expect佢表態

講真達哥當年紅得起其中一個原因係貼地
講野好笑之餘有道理
好似一個高登仔行出黎
除咗打機 會講下時事 新聞 自己既價值觀
有特別事件又會借機表態
好似當年佔中喺game入面舉黃傘
就算無畫出腸 你都會知佢立場
個感覺係好有血有肉
所以其實好多人係鐘意聽佢fifa 9up多過打機

上次啲人喺chatroom問佢對69咩睇法
以住既達哥見到chatroom咁多人討論
點都會提下
但今次佢直接無視 當無事發生繼續打
嗰下都已經有啲愕然
睇住佢扮投入打機 真係完全笑唔出

到今日64 年年必提既一日
乜鳩都無講
只係好似以住既蜻蜓點水式既紀念都無
真係好撚失望
根本就變哂質

你對唔對得住睇你多年既兄弟?
咁多投共偽人都唔去追擊
係都針住呢個人
冇打手我真係唔信

佢以前都付出咁多
有睇開都清楚佢係乜嘢人
付出咁多?
付出左D咩咁巴閉阿?
今日達哥同中國市場有密切關係,所以情況絕對唔同。達哥唔講係因為驚左班人係都要賦予立場比自己,好似玩簡體字遊戲一案咁。
就答下你一次
任何人都唔需要反駁呢段野
你地可以繼續踩唔順眼既人,講到人地唔表態背後有咩自私邪惡理念
不過真係笑死人
大陸人都係咁玻璃心架咋
我地依家抵制日本,你抵唔抵制?唔抵制就係賣國賊!

自己上網打下字就要人地付出更多去支持自己理念唔係大陸人既思想咁呢個係咩?
我都睇左達哥好幾年,雖然唔係成日keep住睇,認同以前嘅佢係講野放d又好笑,以前每次OT都會”聽”佢,達哥陪伴左我好多個OT既晚上,令我OT都O得開心d。
達哥越來越多幕前job,搵佢拍廣告或代言嘅公司同大陸有關係或冇關係都好,如果因為佢講錯野而令到該公司有實質或非實質損失,分分鐘可以好嚴重甚至賠錢,所以我可以理解同明白佢。
至於達哥自己個人或公司有咩工作同大陸有關我就唔肯定,所以唔會貿貿然屌9佢住。
只可以話,達哥,如果你下次呢d敏感時間,我寧願你唔開台,兄弟大家心照,唔希望你兩面不是人。
另外,更加想講既係,最最最深層令到達哥點解說話變得如此忌諱的原因,其實係因為我地好多野不得不承認受制於大陸,要改變必須要強大,要團結,強大到有本事大陸做咩都影響唔到我哋,所以目前目標要一致,目標只有一個,一個黨。9/6。
又偷換概念?呢兩個人損害香港人利益,藝人有咩?我唔明上去發展有咩問題。香港市場縮水成咁,你地又為左所謂既政治正確而剝削人地生活既基本權利
咪撚老屈啦屌
無限制達哥 由頭到尾都係屌緊佢變左 定係你唔知道凡事都有代價咩 達哥想唔得失中共 就預左會得失原本因為佢敢言而支持佢嘅兄弟 想食兩家茶飯唔係咁易㗎
你養佢?
佢呢個真係好笑
以為自己拎777 689黎講就串得好型
真兄弟 今次真心失望到仆街
今日重溫完好撚嬲
呢排咁大件事連提都唔提吓反送中新聞
已經覺得佢以後所有政治相關既嘢
佢都會自我審查完先講
所以你自己睇得香港市場太重,好明顯中國個市場食水深好多。咁你冇限制既情況下,我地都只係反對你既言論,咁我地都冇限制你啊
咪又係為錢 大義凜然咁樣當初五百人 上高登開post 佢咪又係講政治 講64 而家隻字不提啵 大家睇佢 都係因為佢敢言 而家呢?
咁個一分鐘默哀年年做 今年無做啵 又點計?
係咪唔可以話佢變左質啊?一言堂?
飲水思源啦 達哥
如果 日本要層香港城 你問我抵唔抵制 我實抵

但首先
你要有個情況

而今日 個情況係 香港送中

Between, 如果為錢 而唔做一啲 以前做開
有志氣 大膽 敢言既事
唔係變質 係乜

唔好同我講情況唔同 諗野多咗
咪又係為錢
為五斗米折腰
係所以你反對我 我地反對達哥而家嘅行為 都係無限制其他人
達哥已經變咗
咁我寧願佢做返以前嘅佢 但係開donate 每晚最少五六千七千個兄弟睇 支持佢嘅兄弟實會donate畀佢
而唔係不斷咁違反以前佢講過嘅嘢 最後導致所謂兄弟不斷流失
或者得返一班所謂政治冷感嘅小學雞睇佢台
樓主成班契弟係咁屌達哥 達哥心諗我靠sponsor搵食 你叫我出聲講啲明知班金主唔鐘意聽既野 比著我都唔講
而家每逢一到D敏感時期, 都必定關達哥事
達哥就黎忙過阿寶
達哥: 你班仆街比我抖下得唔得
你養佢?
樓上成班契弟係咁屌達哥 達哥心諗我靠sponsor搵食 你叫我出聲講啲明知班金主唔鐘意聽既野 比著我都唔講
點解連登仔可以咁自大?呢班所謂對政治熱衷既人反而淨係執著於意識形態,唔理實況
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞