我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
都係個句啦 睇下前車之鑑 當年大把人敢出聲 換來乜 你又睇下 你當年支持既公眾人物搞成點 逃難呀 無工開 日日叫春 多的是啦
on鳩話人on鳩

睇清楚人地屌你乜鳩先啦 真係懵撚
Same to you 懵撚
達狗要搵食
無人搵 無廣告 你養阿?
隨時後面都係支那人大水喉射住
你老味
人地係話達哥變質
係變左
有context 有上文下理
唔係單一議題咁簡單
賣淘寶廣告 拍廣告教人整回鄉證 用殘體字 活係平衡世界無64無送終回應未?
有錢都唔賺我諗係連登聖人先做得出
從來冇睇過達哥
我只係想講
佢講句平反六四有幾難?
問題係佢唔食,佢 D staff 係咪要陪佢唔食?
當間公司越黎越大就預左好多時唔可以亂表態
唔出聲已經可能係佢能力範圍做到既野
暴擊英雄 中資出既game
我真係唔明有乜問題? 唔比人搵錢?
come come come
佢有次講政治新聞,都話自己唔熟返去了解下先,第二日都講返
同埋好多時佢都係講下前因後果叫大家關注同思考,好少表明立場
達粉就spin到佢煽動人上街
又搬龍門

本身達哥都係玩下暗示唔明講,例如sleeping dog黃傘,平反64隊,默哀1分鐘之類,而家都唔搞咁多野了
佢琴晚咪打機開車撞死人囉
暗示仲唔夠咩?
迖狗已投共
姐係原來你覺得唔出聲然後被人侵蝕你既有亦應有既自由同權利係啱? 仲要驚翻一條惡法轉頭?

件事根本已經唔係政唔政治嘅問題,而係一件咁貼身既事你都選擇唔關心唔出聲,你真係枉為人

況且我冇講過叫佢出聲去叫啲人上街,有理據嘅你話你支持送中亦可以,但最低限度你係咪可以呼籲達粉去關注件事?
比人屌唔表態,就要自動收皮
你個思維都幾有趣

我而家以家就收你保護費,你唔比呢,就唔好係我面前出現
如果佢仲有開直播
我以為淨係識拍廣告 扮女人
唔好意思, 我唔係24小時都要上嚟覆post
搵d唔關事既野嚟講係證明唔到你啱
攞收保護費同發聲表態保障人身自由比 你個思為仲有趣
你完全忽略咗達哥一向係有提及社會hot topic/ 有趣新聞既routine

係達哥變左質大家先失望
呢個因果關係
你明唔明
思維
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞