我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
使撚解釋咁撚多咩,達狗係乜人大家一早心撚照
係咁逼人講班友都痴晒線
日日係到叫春達哥唔講啊 香港無啦
班人係咪on9架
我到發哥咁既級數我直頭唔搵都得
你唔屌發哥咁大影響力唔去做民主鬥士?
杜汶澤 何cc 夠表晒態,依家又咩境況?
有d柒頭帶起批鬥
然後有d好似樓主咁無獨立思考既人又覺得自己唔屌埋一份好唔妥
又加把口
講真, 達哥而家叫紅左
講野都唔係淨係佢自己一個人負責
仲有跟佢搵食既野
為你貪口爽講一句, 有咩損失係咪你地俾返佢?
唔係就收嗲啦
大把香港人返大陸做生意, 或者做緊公務員, 為自己生計都無出聲
包括埋而家鬧緊達仔d人
如果你老細或者老師話六四屠城無問題, 支持逃犯條例
你又做唔做到為良心挺身而出屌鳩你老細/老師先?
無咁做的話你同你地屌既達狗有咩分別
唔好拎咩野你唔係公眾人物做擋箭牌呀
莫以善少而不為
你唔應該放過任何一個可以爭取更多人加入普世價值陣營既機會架
可唔可以解釋下點解達哥一定要講?
講左會有咩影響
唔講又有咩影響呢
達哥開台果陣幾歲,依家又幾歲啊?
人會長大,仲好似你班中學雞咁日日以為自己係被選中既細路去拯救世界?

唔講咁多了,淘寶買定盾牌準備去69先
我唔達粉
我覺得香港既價值係自由,言論自由、政治取態自由
唔通達哥表完態777就收返條發例
我夠可以講逼人表態果啲現實咪又係紅衛兵三毛
我唔明你真心鐘意一個人公眾人物
點解仲要擺佢上台? 迫佢表態?
係咪真係個個都要變hocc 黃秋生咁
先過癮?
我覺得最大問題係之前佢都會表態
依家人紅多JOB就唔出聲
你話佢由以前到依家都唔出聲就話姐
佢當達哥成間公司得佢一個
如果你有十幾二十人係後面
你問下佢可以點?
時間磨平所有人既棱角 睇得出樓主都係後生仔
但so what 後生仔就係做返後生既野 係熱血既 但我唔支持囉
佢間"公司"除咗代理隻大陸game 仲做過咩?
正如我所講 達哥當年上神枱都係後生仔個陣。而家佢都成30幾 你仲想佢熱血 仲想佢點? 靠打機打一世本身都係高風險工作 諗下人地處境啦 當然你都可以唔睇 但個d迫人表態既 你不如勸點你屋企兩老 再出黎勸其他人啦?
咁洗唔洗食飯呀 d員工都要錢 唔通食風咩
當初話不畏強權,唔會為錢改變既係佢自己
而家班達粉就話因為生活所逼幫佢開脫
唔好講話達哥表唔表態
就算人地38國歐盟領事表完態
777咪又係繼續闊佬懶理
我完全睇唔到達仔表唔表態個作用係邊
連登仔就覺得作為Kol就要守護香港
我想講講香港其中一樣好重要既野就係言論自由
所以表唔表態純粹個人意向,亦都唔好逼人

更甚講一句,6月9號果日如果發生啲咩事
達哥講一句絕對有機會比人告"不誠實使用電腦"、"煽惑他人非法集結罪"
到時連登仔出錢比達仔打官司?幫達仔坐監?
你當達哥出糧?
就快spin到唔係香港人
屌你老母真係9撚唔答8

香港大難當頭 身為香港人表達意見感受好撚正常下化?

要事前得到的乜撚野境況先表達咁呀?
咪就係囉你都識講 人地唔表達意見感受好撚正常下化?
要事前得到的乜撚野境況先表達咁呀?
幾日前仲話暗示焦土
依家真係人唔笑狗都吠
都唔一定要表達比你知囉
搞清楚而家係‘你想聽’達哥表態
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞