我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
懦夫 卡關都唔怕 撐香港人就怕 提有關既野都會受傷

一般人同達哥最大既分別在於影響力

佢一句說話 可以比一般人有力好多倍

如果所有人都諗自己 都咁自私 香港都真係冇得救
算啦 喺連登講冇人會肯理
達哥講話自己有口難言 實比人屌到仆街
如果唔係牽連到好多工作上問題
我都諗唔到點解佢咁口密

btw 都唔care佢講定唔講
唔通佢唔講69唔上街咩佢又唔係政治明星
好耐無睇 上星期得閑睇一集

一開:: D老鼠唔見哂 D老鼠死哂
即關唔睇 係存黨死清光
而家唔係逼達哥表態 明明以前64都會默哀1分鐘 尋晚就連提都無提過 chatroom打曬交又扮睇唔到

69送中亦都一樣從來都無講過 唔係話你要撐69反送中 你講下客觀事實俾大家認識下都得掛

以前達哥唔會特登避開話題黎傾 928個陣更加覺得唔係玩嘅時候 所以無開台 並且鼓勵大家參與雨傘運動 但而家達哥特登避開曬政治議題 最多剩係屌下9鐵 所以我地部分睇左達哥好耐嘅fans先會咁嬲 覺得達哥變左 為左錢而埋沒自己良心
搵食姐
我地达哥無做錯到
香港人同大陸人越黎越一樣
各方面都係敏感過龜頭
例子可以唔洗咁極端 但認同

正如政治人物一樣 冇永遠支持嘅人
你係一個忠實fans 唔係要盲撐
而係同提返佢應該要做嘅野
佢唔聽既時候 再諗下呢個人仲值唔值得你支持
達衛兵:64冇死人
之前敢言 導人向善 企香港人果邊先睇你支持你姐
而家又聾又盲又啞 算吧啦
一個為錢出賣自己嘅人有咩好撐
睇下當年有參加民主歌聲獻中華既偽人
有幾多個家下奶晒共囉
有利益/會損害到自己利益既時候自然就收聲架啦
不過班達狗粉個陣應該未出世
咁大迴響咁係代表大家本身對達哥有期望,一向當佢係清泉。
而家呢?失望囉。
你唔好問我點選擇,而家達哥已經揀左,做左一個令大家好失望既選擇。
佢咁紅除左因為佢既才能,更多係因為欣賞佢、一直支持佢既兄弟、觀眾,而家佢有左影響力,但就無盡番一個公眾人物既責任,無善用大家比佢既影響力 明唔明?
其實一直覺得達哥係嗰啲真心覺得自己係中國人

想為中國好嗰啲人嚟(我唔評論佢愛國有冇問題啦)

無奈佢而家出咗名 6月9號佢表唔表態我都覺得冇乜所謂
為咗保住個飯碗 連往年都會講嘅六四都唔敢講
直頭無視左chatroom
係兄弟既點都會明 依加達哥同大陸關係千絲萬縷 仲點會肯提依啲咁敏感既野 chatroom一堆兄弟洗板一樣無視 只能夠怪我地對呀達期望太高 唉
+1,唔係佢FANS 間中睇
唔係話逼佢表態 大聲講8964
做開默哀唔做 又扮睇唔到留言 好難怪人咁睇佢
無論點達叔永遠企喺百姓嗰一邊 都係佢自己講,又唔係以前有人逼佢講要做show

當然逼係冇意思,
但好多人對佢失望 好正常
真係忍唔住要留言
平時個d on9反達,唔理都算
我留言,係我都知你本身係真心撐佢!

係咪年年六四,都要做d野比你睇班所謂達粉睇
做下show,你地先覺得佢係撐香港?
唔提呢,就話佢變左,唔好咁啦
上面有人講得岩
你都識講,佢係KOL既龍頭
要慎言真係無可厚非
係咪要下下都要佢撐到行,你地先收貨

d廣告收起曬,無人敢搵佢
要岀去打返份工,夜晚返黎打機
你地就會安樂?
我唔問其他人,淨係想問理智d既樓主
你係咪想咁呢?
幾撚玻璃心
以後唔敢少人地大陸人
原來香港人都一撚人
我開po並唔係要同達粉開戰,都唔係話我以後要反達哥。我只不過係想講就算你係忠實達粉,你要記住你都係一個香港人。香港人就只會支持同香港企同一陣綫既人。你一直唔表態基本上等於你無膽同我地共生死,唔好兄弟前兄弟後
睇開都知達哥一向都係中華膠黎
政府衰乜中共衰乜佢都會講
但係去到港獨反政府果d佢唔會表態
同埋佢收入唔似youtuber
可以靠收視率黎搵錢,都冇英皇養住
佢做直播唔開donate收觀眾錢又冇打工
就係靠廣告同贊助搵食
一得罪左中共,就算你唔驚其他廠商都會驚
到時冇人搵佢拍廣告就直頭冇收入
一句講曬咪又係為錢 唔駛咁大段
默哀都唔默
以前就算唔講都會默哀大家心照
我係達哥fans. 希望達哥聽下大家意見
就算大陸市場難玩, 肯面對良心嘅呢到兄弟一定撐到你退休果日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞