我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
达哥
達哥以前個形象太好, 響高登係男神級既存在
之前有班人想拉達哥落神枱
但只係不斷Loop Backup佬, 嗰時根本就冇人想理

而家就好似赤燭咁, 你自己表態, 係會害死同你合作既人, 達哥真係唔敢講了
雖然我覺得唔講係人之常情, 但光環冇咗就冇咗, 冇得呃
達哥同我屋企碟冷飯一樣 都已經變咗質
連登仔究竟幾時先肯接受呢點?
6月4都唔講64
达哥真係好野
你咁做都預左得失原本撐你果班fans
好公平姐
2019仲睇達狗
達哥紅 已經唔係2019年發生既事
當年即使佢紅 都可以企出黎表達自己立場
我睇咗達仔好多年了 樓上講撞密碼
撞8964 成個chatroom都係8964 真係好令人懷念
點解以前可以擺到明撐香港人
依加連大是大非既野 都可以提都唔提?
以前做到既野 依加做唔到
好難唔令一班鍾意佢既人失望

就正如 香港一直有既人權同自由
依加要剝削同奪走本身屬於香港人既野
我地好難唔出黎 捍衛我地既人權

6月9號見
態佢就一早表左,而今日隻字不"敢"提,明顯受到封殺既壓力。要解除呢啲壓力,放遠講就係令中國影響力降低,即係成功令中共倒台。短期黎講就係罷睇,令達哥人氣下降,咁對群眾影響力下降,自然冇人在意冇人封殺佢,最後敢言既達哥又返黎了
有板你睇,大J嗰堆
人地笑波子大丁都肯表態啦
飯碗緊要?同要番工不了有咩分別
你又未做過老細 點知營運一間公司有幾辛苦啫

間公司大咗, 自然就唔可以要精打細算d 唔加人工嫁啦, 又唔係有咩大水喉撐公司

加咗人工又會影響公司年度財政, 日後因為今日加咗人工而令到公司冇得擴張
你地點要求 都唔會因為咁而令到受影響

不如你地都企喺我嘅角度番工 呢幾個月唔好出糧啦

吖屌, 你呢段野又幾百搭嫁喎
講真 對達哥有啲失望
可能出咗名之後係要識得明哲保身 安分守己
我只想知道達哥是否跟香港人同一陣綫
今日我係chatroom睇唔過眼啲人 踩當初支持民主自由既中國人一文不值 我出聲屌兩句就比人del留言 個一刻真係心都淡埋 睇左咁多年達哥 原來只容得下一種聲音
13年睇到而家 持續差唔多人生三分一時間 但今日真係好失望
其實點解我咁講
你睇達哥玩鼠疫GAME只係用左簡體字, 都可以出現十幾個POST , 其他人用簡體就無事
但係其實公眾人物 (只限遊戲界) 點講點做講政治 , 最多都係一兩個POST
高下立見

如果你係達哥, 正在事業高鋒期, 面對群眾, 理性分析完後果, 你會點選擇?
做乜要迫人表態 或者一定要人同你自己既立場一樣
人地達哥話佢自由政治冷感 或者唔熟政治野咁你咬佢食?
係都要強行迫人對某d話題表態
或者一定要跟你果套 如果唔係就公審佢
樓主你有咩資格話共產黨
當日你正直君子 道人向善 敢言
我支持你

到你今日連伍公子 大J 都不如嘅時候
我諗我會識做
為搵人仔 64完全無視咗
打機金句又消失晒 玩嘅game又垃圾 愈睇愈無聊
好啦 香港人唔配有達哥
唔認香港人唔配賺香港人既錢
我覺得唔想睇係有選擇唔睇既自由
你冇錯
但我覺得人地都有唔表態既自由
都冇錯
隨你點講, 我尊重每個人都有言論自由
佢咁揀冇問題 一個投共嘅人點解我唔屌得
要同支那d 19手機遊戲商合作,不了
唔諗下人地依家當紅時期做緊幾多大陸客生意
講一句都會死
不過連登仔好似係唔比人賺大陸人錢
當我冇講過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞