我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike

呢位革命義士咁積極捉人表態
點知喺香港水深火熱既時間竟然關心速龍嘅表現多d
都唔每日出post叫人上街
跟你邏輯,你一定係收左大陸錢唔講野
你仲衰多兩錢重
喺度搞分化
你打得出呢句野 你智商有冇30呀? ON9仔
連登仔: 以前既事, 而家唔計
今次終於有機會屌到達哥收皮
支持樓主
雖然我本身都好撚憎中共同支那狗。

但係我都好憎人將娛樂野 體育混埋政治黎講。
點解人地直播打機要討論/涉及政治議題?又要人地表態呢?正如你去 Uniqlo 都唔會要求人地賣洗頭水比你掛?人地做打機直播架炸,明買明賣,人地賣既係歡樂搞笑,打機卡關。佢唔講送中好正常,講左係bonus, 就呢件事,我唔覺得有問題。

利申:bio2 之後無睇
你有無試過有口難言既時候?

你地而家做緊既野就係
表左態我地就唔屌你一樣
明眼人都識分你地做緊咩啦
問題係,你地做緊既野,係智商30都不如
岩岩追哂post,平時好小留言但真係忍唔住
我自己由Deadrising 壞save果期開始睇既
就算自己打緊機都會開達哥聽佢講下新聞
一開始鐘意睇係因為覺得佢夠貼地,有文化,敢言(呢點好多巴打先前都有講)
覺得大家既價值觀相近,有共鳴所以岩聽岩睇
係咪真兄弟我唔敢認,但起碼我真係一個忠實Fans
但今次真係對達哥好失望

好多達粉都會覺得(包括我)
其實只要達哥你肯係咁而講一兩句自己諗法,甚至暗示自己既立場
就會贏到我地既尊重

但係而家個情況係點?
就係有關政治既野連提都唔敢提
玩Fifa 講新聞完全係選擇性報導
甚至尋日連64都完全提都冇提過

係,為搵食好多人都係身不由己
可能為左講錯一句野就累全家
呢個的確唔係一個明智之舉
正如盲撐友所講,佢俾人封殺左你養佢?

但唔該所有盲撐達哥既人要接受
由乜都講到而家選擇性失明既達哥
變左就係變左

達哥而家仲係講緊廣東話開台
佢既主要觀眾都仲係香港人
既要保住大陸條水喉但又要想賺緊香港人錢但同時選擇性失明
仲要而家大難當前都仲要係咁
對唔住呢個行為贏唔到我既尊重

正如大家所講
佢有佢既自由唔講
我都有我既自由唔睇
樓主駁唔到
依家香港有理係咪大撚晒先?
如果係既話天琦、之峰就唔駛坐監,黃台仰就唔駛流亡海外
同埋之前夠大把人屌鳩天琦、之峰、黃台仰
咁大件事我諗達仔一定有留意
但佢自己係自己個台講唔講係佢個人自由
你憑乜野去覺得佢一定要點做點做
佢講完可能符合你期望,到時咪又其他人屌佢做咩唔做民主鬥士
做咩唔用自己號召力帶頭起義
你有本事你可以自己帶頭去抗孚
但唔好逼人一定要follow你果套要符合你期望
你同中國人一樣咁麻木
我覺得睇達哥都係想逃離現實生活既辛苦同無奈,我明白各位想利用達哥宣揚,但都應該有言論自由掛,我覺得唔應該帶政治落比人休息既避風港。
感謝同一陣線。我珍惜達哥,但我更珍惜香港,完~
啲人十足十啲強國人咁
有咩大時大節就要罷賣日貨
就要逼人點點點
高海寧都好坦白 同其他人一樣會留意時事
只係礙於身分 唔適合分享自己既睇法
但迖係好似完全冇事發生 河蟹左自己
你地咁惡
就應該攔住自己公司個門口
有人想出入公司個陣,你地都問佢,你表唔表態
唔表態咪洗旨意出入公司
你睇反重播就見到 呃你做咩
屌 eason夠唔提啦
你唔好歐eason d歌丫笨
聽*
可能一見到我留言就失咗明
外國新聞敢講
香港切身新聞提都唔提
你真係唔覺得佢篩選?
高海寧講到明自己係公眾人物唔方便評論,講乜都會錯
點解達哥一句說話都唔講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞