我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
批鬥完一大論,最後就可能話無人唔比你講wo,就叫做言論自由
69都未到,一步都未行已經周街屌人唔出聲唔企同一陣線,真係笑死人
依家係想有自由社會定想有共產黨社會?
大家都明金錢嘅影響力。
對於達哥,我無咩想講,明嘅。
睇到呢個 post 嘅後生仔女,
俾心機讀書,
學好中文以外嘅外語(英文,甚至法文德文日文西班牙文乜都好),
俾心機獲取金錢地位權力,
而且是「不須依賴你所厭惡的國家」的金錢地位權力。

咁唔係只為你自己,
而係為保護你愛嘅香港。

當你有錢,做到某些公司甚至政府高層,
你就有能力支持你想支持嘅人,
令佢地有表達自己嘅自由。
之前老鼠game又話咩真兄弟會明白,咁8964有咩唔可以同兄弟講 其實主要都係悼念呢part,但提都唔提
同 我們中國人一定要表態對抗日本鬼子 如果唔係就係賣國賊 同一道理
資本會令人腐化
達哥心諗比你地屌完咪又係慣性收視
話人變咗又係好好笑
連登仔日日都變架啦,早排棒完一條友轉個頭又大力反佢都係咁
仲之人地唔應該有自己既諗法,更加唔可以收埋,一定要公開表達
唔好起曬鋼咁先 你明明同意我
雨傘係到嗌要真普選根本冇人反過政府
就算佢停直播表態都係佔領開始之後既事
期間一直都冇講d咩
魚蛋佢一樣冇出聲
唔係撐唔撐,你本身期望過佢出聲已經同佢本身行為有出入
就算佢支持69反送中
最多都係唔開直播默默支持
你明唔明大家屌達哥係屌佢啲咩?我地係屌佢為左錢出賣自己靈魂。達哥以前年年都會默哀悼念64嘅死難者,但達哥今年就為左錢扮咩都見唔到,提都無提,無視chatroom係到刷。我地唔係屌達哥唔表態,係屌佢變左,連以前會做嘅事都唔敢做。
遲啲真係要以言論去整個香港賣國賊list
係喎 人係會變架嗌
你當家下係你個柒頭性格變左咁簡單?
家下係講緊佢以前雨傘/64都會提
家下直頭講都唔講WO
咁同一個藝人奶左共有撚分別? 只係佢家下未行到吹奏中共呢步
佢玩簡體字GAME 又當無野
佢幫支那寶賣廣告 又搵食啫 又當無野
家下64唔提 69唔表態 又話可以當無野
達狗真係有光環 金身?
填海華支持下填海都屌到仆街啦
我覺得兩樣都唔係,只係由失敗者組成既連登社會。上次個個都話要去美國領事館到遞信,結果係點其實你知,我知,大家都知。係呢度只係想攞光環,圍下爐。連登比支那更反普世價值
比你體驗下咩叫鍾意你就捧到你上天都得
到我唔鍾意你就打你落18層地獄

呢D係咪就係連登日常
人係會變 有咩問題
話變唔變根本就係冇意思
簡單咁講, 我以前讀書嗰陣日日打十粒鐘機
返工之後就打少咗好多, 咁係咪我變咗?
唔係, 你既行為唔同咗, 並唔代表你個人變咗
只係人越大, 責任同顧慮都會多咗, 做決定要考慮更多既野
就算你既內心冇變, 一樣會做出不同既決定
生死之交當天不知罕有
到你變節了至覺未夠
多想一天 彼此都不追究
相邀再次喝酒 待葡萄成熟透
但是命運入面每個邂逅
一起走到了 某個路口
是敵與是友
各自也沒有自由
位置變了各有隊友

放過佢啦 就算佢冇表態 其實都知佢立場
不過咁大單野佢淆到隻字不提又真係樣衰咗啲
照直就有關事件引述其他人講既野咪得囉 柒婆話點點點 某律師話乜乜乜 最尾就話係佢地講 不代表本人立場
當你真係怕略略講下都會影響事業 唱返首年少無知暗示下都好過而家完全當無事發生咁
班小學雞訓曬,聽日call馬負評
好老實講 你覺得達哥有今時今日既地方同影響力全部係連登功勞咩 最重要係識靠邊站r job
佢講唔講 係佢自由
但係佢唔講 係我立場而言
已經唔係當初我所鍾意既達哥
因為佢變咗 因為錢而避開一啲以前佢會講既、
支持香港人既說話 有關香港社會既新聞
圍爐取暖 都好過一班人隨波逐流
最搞笑係
14年後本土思想掘起
連登仔主流意見係鄰國既事關我鬼事
64晚會人數年年插水
之後達哥敢言 大家咪鐘意佢
依家變左為錢奶共 大家咪唔鐘意 好正常喎
即刻出現一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞