我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
好似小學生玩杯葛
洗Q佢表態咩
但係佢連提都唔敢提
仲話會講下新聞
69係乜事 64係乜黎都唔簡單講下咩黎 唔係新聞黎?
當冇件事發生 活係平行時空?
巳經冇底線
你而家先知嗰班友咩水平
杯葛啲咩 由始至終我都冇叫過人唔好睇達哥唔好亂標籤我唔該
達哥變晒啦講真敢言程度又好 打機同講嘢風格又好 根本同一開始完全冇得比 以前日日拎8964嚟講笑抽水 依家?

利申:阿修羅開始睇
唔睇=杯葛
出聲屌=搞事,唔鍾意咪走

咁你又咩水平?
你好難強求每一個人都係英雄。特別係香港,公眾人物公開反共成本如斯地高嘅情況下。你迫依啲溫和派/中間派表態,等同要求佢地商業自殺,結果市場就充斥一班肆無忌憚地奶共嘅人。
取消訂閱
我哋需要一個新達哥
咁叫都要睇下叫人表態嗰d人出發點係咩囉
樓豬呼籲其他达粉唔好睇 你唔認同咪繼續去睇去笑囉
我就直頭從來無支持過佢添
而家係你同其他达粉係都要衝出嚟護航咋喎
你呢頭承認佢變咗,果頭又唔俾人哋話佢變咗,到底邊個先係紅衛兵生蕃?

然後直播俾人ban係聽返嚟無錯,所以我都有專登寫明係「有人話」
但其他舉嘅例子
包括之前达哥會提六四,用8964撞密碼
話自己將來唔會變質
接過幾多支那廣告
同埋尋晚就算見到chatroom瘋狂洗版絕口不提六四
全部上網有晒直播record可以睇返
有邊一樣唔係事實?有邊一樣唔公道?
不如請作為达粉嘅你認真答答我喇
冇得住冇得食就話會死姐
冇得睇達哥唔會死架喎
講左政治取向=斷米路
老實講 你表達左又點 69遊行 最後咪又係星期一準時返工 夠薑唔好返工賺錢啊 屎都有得你食
啱呀
香港人個個好似你咁識諗
個個都識得自己自我審查既話
無人反抗 港共仲駛乜推廿三條國歌法逃犯條例嚟打壓香港人
更加唔駛每日輸入150人嚟強行殖民啦
出發點十居八九都係想用輿論壓力迫公眾人物出嚟呼籲啲人去遊行,但我認為長遠只會有反效果。真心,與其係網上企係道德高地批鬥人唔表態(你無人無物,匿名打幾句,要犧牲嘅嘢遠遠遠低過你批鬥嘅對象),不如私底下R多幾個親朋戚友去遊行仲實際。
巴打你真係邏輯混亂
首先佢變唔變唔係我話,實際上我都唔係好CARE佢變唔變
我又冇出過錢供養佢,甚至連佢代言過任何一樣產品一隻game我都冇幫襯過(除咗PS4啦如果要入埋的話)
借問聲佢嘅立場會令我有D咩損失
你又會唔會因為佢代言PS就丟撚咗部PS4先?

我一直都係不齒你地咁樣嘅批鬥行為
討論政治立場都算,成日提住Backup佬直頭煩膠

就算你地話佢變,客觀咁講佢冇出聲你點證明佢變?
講咁耐咪又係估估下老屈然後就當咗係事實

講到尾既然你地都一口咬定佢投共乜乜乜
用VIEW數懲罰佢就已經夠哂公道
走去逼人表態做乜先?
其實都係成班友想叫人去行,不得要領利用唔到人就屌人投共
唔好話大陸人,同民主派屌票一鳩樣

唔好諗住咁樣就叫出咗力,做好自己先可以正面咁影響到身邊人
多鳩餘果班人
現實有幾多個係民主鬥士
個個咪又係等人沖自己坐享其成
真正有心果班人依家應該計劃緊6月9號果日
唔係周圍去屌鳩啲人表唔表態
重咁有心情睇人打機
講到咁白呀
而家人地知表態道理上唔夠講
就退而求其次只係想達哥"提下"
但本質都係迫人講無分別

我就無野好講架啦, 因為個道理係咁就係咁
覺得好似隻癲狗咁迫人表態就多人支持咪繼續囉
人地直播咗咁多年,洗唔洗年年重覆講同一件事呀,有睇開佢嘅自然已經聽過架啦,而且佢唔係大家嘅歷史老師,班人未聽過64係咩黎唔代表達哥有責任教佢地,又唔見你地迫達哥教大家南京大屠殺係咩?自己條尺強加響達哥身上,而且幾千人幾千條尺,你叫佢跟得邊個?
歡迎轉睇大J笑波子,佢地日日講粗口講政治屌政府,一定啱晒你
畀人講中發老脾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞