我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
其實根本冇人迫到達哥表態
大家屌緊佢唔表態
但係除此之外都吹佢唔脹
而家又唔係攞咩嚟威脅達哥一定要講64 送中
啲達粉(?)就衝晒出嚟話人同紅衛兵冇分別
中共會拉你坐監 封殺你
喺連登屌佢幾句就係共產黨 咁諗會唔會太天真?
達哥都已經以行為表現咗
「佢唔想講 你哋點嘈佢都唔會講」
作為公眾人物必然會受人評論
有讚有彈都好合理
睇開達哥開台都知佢以前即使已經出名
去到六四都仲至少都會話係特別日子
而到咗今年
連777都至少話呢一日好多人都有回憶
達哥反而隻字不提
睇開嘅兄弟對佢失望都好正常
出唔出聲講64或者送中係達哥自由
支持定係批評達哥都係個人自由
如果達粉覺得一屌達哥就係紅衛兵共產黨
不如諗一諗自己唔聽得人批評自己偶像又係咩一回事
明明出面大部分公眾人物都冇表態,都冇人搬出黎講,就講到會有人笑嗰2個冇人care既大j伍公子其實係自己冇啦啦搬達哥黎講
真係攪笑
咁你依家咪一樣囉
大家咪馬照跑舞照跳
依家FIFA時段都係講d茶餘飯後
有笑點嘅新聞再加佢FF
比較政治敏感都好少講了

[但我只不過係過唔到自己心理關口,我希望(或者必須知道)我支持既人係同香港人企同一陣綫。]

呢句真係心聲,我都有睇開達哥。
其他藝人唔表態我冇乜所謂,不過既然支持你直播,當然想你企係香港人呢邊。
如果佢夠薑表態我會更欣賞佢,如果達哥唔表態,其實佢都係同其他藝人冇分別,仲講咩真兄弟,無奈取消訂閱。
作為一個fans想偶像好嘅話係應該俾constructive criticism而唔係一味護航盲撐
但班友係完全反其道而行
其實以達哥地位,佢想唔依賴中國市場,想得到觀眾資助實有好多人肯科水架講真,只係達哥唔想觀眾禁自己荷包,想靠自己喺事業上發圍,其實大家都無錯,只係某啲人可能追隨咗佢好多年,心入面達哥形象變咗,講幾句屌幾句發洩下人之常情
兩回事黎,你或者你屋企人著果件3都made in china又點計。
利申 已取消訂閱達哥
奶共無罪 賺錢有理
咁睇黎你都唔知咩叫言論自由
仲諗住學下野增長下智識
你又知我唔知?
見你講唔出,又關心我娘親
所以我覺得咋

屌你老母就人人都識講
但我又唔一定要反擊
如果個個都問候我,我個個都要回敬咪忙過達哥
達哥宣佈停台未?
點解冇人上fb屌佢
喺連登屌都已經比人話紅衛兵 上埋FB屌應該係殺人犯
宜家咁既時勢 唔明點解冇人做
達哥都搞唔掂 仲點搞掂政府?
咁有道理竟然唔上佢fb屌,要係連登假名偷偷屌,唔係應該公開表態架咩
啱啊 點解冇人公開屌達哥?
今晚九點半!我哋連登仔一齊殺入達哥直播,迫條撚樣表態!!!
https://lih.kg/1176761

你話冇人逼佢,點解釋先?
冇拎住支槍指住佢叫佢表態唔算
佢好似係話 冇人迫"到"
都係嗰句,你質疑佢言行有異,你懷疑佢
咁你都可以唔繼續支持佢,你可以屌佢變質

咁你唔再支持佢咁咪得囉....然後...咁...又點?

想我認同你然後圍爐取暖?
好啦我覺得佢變咗呀,但我係貪達哥好笑而唔係任何政治理由先睇佢打機,得撚未?你係唔係想要呢個答覆?

唔知係唔係事實嘅我唔會搬出來講同攻擊人,連你自己都係道聽途說,有人俾人ban,但你又話自己唔睇直播都拎呢樣野出來攻擊人,你真係覺得咁樣講野好公道?我真係R哂頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞