我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
不嬲eason 達哥呢2個係連登都出晒名搵大陸錢係冇問題
一向都唔屌依加既達哥只係黃祖藍之流
我承認我係一個古天樂粉,從聽歌今期流行到而家新戲明日戰記,基本上都係風雨不改支持。

但今次真係要停睇一陣
只要古天樂一直無表態,我對佢都會有所保留

身為一個公衆人物(仲要係香港電影界公認龍頭),如果你對香港市民最關心既事情視而不見,不敢回應的話,我覺得你都唔配賺我地香港人既錢。

有可能你會話我惡過共狗,同紅軍無分別,逼人表態。

但我只不過係過唔到自己心理關口,我希望(或者必須知道)我支持既人係同香港人企同一陣綫。並不是深夜發個test video個滑鼠指住個焦土,或者自己訪問講:知道我為人既人就知道我性格。

你一向既夢想都係希望可以帶歡樂俾人,但今次,我真係完全笑唔出

當然你有權保持沈默,等事情過去後繼續娛樂大眾。作為你粉絲,我無反對的理由。
但老實講句,大戰當前,你講既每一句話,都娛樂唔到我。

6月9號!大家到時見!
你覺得多人真心不滿
我覺得晚晚依然咁多人睇直播
你覺得佢扮盲,我覺得佢唔需要下下表態自己心入面清楚就夠
學你話觀眾自然會選擇
呢個係每個人既自由
達哥只要今年照直出嚟講六四,等班平時唔睇新聞,有咩世界大事都只靠達哥口述比佢聽既港豬知道六四係幾值得香港人關注,自然多幾丁友即刻衝去維園靜坐打卡,離六四得到平反又多左0.1%機會,又一次階段性勝利
就算佢表唔表態都唔關我事
因為佢立場仲未影響到我
我不嬲都係做好自己
我承認我係一個古天樂粉,從聽歌今期流行到而家新戲明日戰記,基本上都係風雨不改支持。

但今次真係要停睇一陣
只要古天樂一直無表態,我對佢都會有所保留

師兄收手啦,你咁講法比樓主開到POST 10都未比你清算完呀
我承認我係一個伊健粉,從睇古惑仔到而家今年演唱會,基本上都係風雨不改支持。

但今次真係要停睇一陣
只要Ekin一直無表態,我對佢都會有所保留

身為一個公衆人物(仲要係香港連登公認好毒撚),如果你對香港市民最關心既事情視而不見,不敢回應的話,我覺得你都唔配賺我地香港人既錢。

有可能你會話我惡過共狗,同紅軍無分別,逼人表態。

但我只不過係過唔到自己心理關口,我希望(或者必須知道)我支持既人係同香港人企同一陣綫。並不是一個繼續開concert或者打機,或者自己訪問講:知道我為人既人就知道我性格。

你一向既夢想都係希望可以帶歡樂俾人,但今次,我真係完全笑唔出

當然你有權保持沈默,等事情過去後繼續娛樂大眾。作為你粉絲,我無反對的理由。
但老實講句,大戰當前,你講既每一句話,都娛樂唔到我。

6月9號!大家到時見!
大家直接改名 出面開個post 洗版

呢編野寫得幾好
其實本質上有咩分別
有講出口同冇講出口
唔好講到淨係香港得達哥同Eason咁
財經台大把連登仔夠買700、舜宇光學比錢中資駛啦
有無人屌鳩班人有問題?
達哥係咪冇講過任何關於逃犯條例既新聞?
連登仔你鐘意咪屌囉點會冇人屌
搵連登仔同公眾人物比較
達哥變就變左嫁啦 變埋右
現實啲啦連登仔 30歲人有事業又上緊位
食住大陸條水 唔通開台公開屌鳩共產黨咩

成班連衛兵迫人表態 仲話香港言論自由
試諗下如果你地老闆係親共撚
開會要職員表態 你地都識屌啦 甚至一樣會為錢話自己親共

其實大家想達哥點做?放棄所有野反到盡?
唔好扯開話題話乜乜KOL龍頭好大影響力
如果佢真係放棄所有事業同錢 靠你班連登仔養?
佢每晚開台收錢 睇下有幾多人真係撐
到時咪又係屌佢為錢打機乜乜乜

試下而家大j 笑波子之流話比人封殺
啲片要收返每個觀眾8蚊 睇下又有幾多偉大既網民支持
唔好話支持 肯定有人出黎話抵死添呀
講就兇狠 做就碌撚 睇人仆街食花生連登仔最叻

利申:預左比人屌 亦冇睇達哥好耐
只係諗野比較現實 爛命一條 琴晚出左去
6月9再見
沒有
公眾人物就要表態?
唔講我以為達哥要參選議員特首tim
出面咁多公眾人物,係咪要逐個逼佢地表態
你哋呀达哥係往年都提
前面都有巴打講佢年頭打機撞password都會撞8964
令人認為佢唔會避談敏感話題搏取知名度

但今年最緊張關頭 六四三十周年
同時香港幾日後將會有另一場大型遊行表達訴求
佢反而選擇笠水唔敢提喎

你係要睇嘅又唔會有人阻你
但響連登你班fan屎就唔該跟你個偶像一樣笠水啦
唔好再玩臭蟲論啦 唔work架喇
"人各有志,出處異趣,勉卒雅尚,義不相屈"

應該要尊重別人既志向,絕不勉強。呢兩年達哥都係講d風花雪月、FF多。果d咩野導人向善,樂敦一刻個廣告講果野一笑置之就算啦
終於講返句公道說話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞