我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
你中意一個人既善良,所以要不擇手段做D自以為無傷大雅既錯事去搵錢,跟住去得到一樣美麗既野
我知你未必係咁諗但小心D連登多小朋友,要講詳細D,搵錢有好多方法或者你需要搵幾多唔係一定有個準則
都痴撚線...人地唔想講咪唔講...
呢度係香港...有言論自由
每個人都可以有自己獨立既諗法...

唔表態就係罪...
點解呢度d人既諗法咁中共...
仲細咩, 成日話變左變左
我10年前性格, 同10年後性格都變好多啦, 講經咩
係人都會變架啦
得你唔會變咩

成班好似D 女人咁, 你變左啦, 你唔愛我啦
唔好起曬鋼咁先 你明明同意我
比你體驗下咩叫鍾意你就捧到你上天都得
到我唔鍾意你就打你落18層地獄

呢D係咪就係連登日常
達哥敢言 大家咪鐘意佢
依家變左為錢奶共 大家咪唔鐘意 好正常喎
真係好失敗
用大陸人既方法想打擊自己唔鍾意既大陸人
用大陸人既思惟去猜度人希望自己唔係大陸人
第一,點解支持香港人就唔可以係隨波逐流
第二,人本來就會因為錢而失去某部分既野,可能係時間,甚至要日日ot,人工冇加過,失去做人既尊嚴。馬斯洛都有講過人要首先滿足自己既基本需求,先可以追求更高層次既野。咁點解達哥就唔可以為錢,為生活勞碌,而加達哥又冇做害人既事
最主要反感嘅位
係以前好樂於講到而家一字不提
個原因仲要係為錢
同佔完中後因爲錢走去做警犬班人無乜分別
寧願你由一開始開台就唔提政治
达哥而家明顯奶共仲撐佢嘅人咩心態?愛國人士?
唔表態唔係罪 不過如果你一直以黎都有表態開 但最近就為左錢扮睇唔到聽唔到 咁俾人屌你出賣自己靈魂都好正常 我地又無屌錯達哥 達哥又真係咁 定係你地先係最扼殺言論自由 唔俾人屌達哥?
我覺得如果香港人肯係6月9日之後罷工罷課既話,就當我睇小香港人既高風亮節。但係你地唔敢犧牲自己既利益前提下,又要政治正確,要人地犧牲利益,唔係雙重標準咩。
佢講唔講 係佢自由
你唔鍾意佢唔講 亦係你既自由
大事當前
612會唔會射波包圍立法會
定係份工緊要?
認同,我覺得不斷強調自己主觀感受只會顯得自己幼稚
盲撐個啲駁唔駁到呢段?
只係想佢勿忘初衷
由之前講到明唔想為咗賣廣告而打機
最後都理解佢其實都要賺錢 唔係免費娛樂大家 賣廣告都冇咩問題
逃犯條例唔講都算
64呢個年年嘅默哀都取消埋
係唔係真係要河蟹到咁呢
呢個仲係唔係之前嘅達哥呢
定係變咗一個只為錢看嘅人
上次冇表態都算
今次64乜都唔題 淨係喺度講一堆花邊新聞 同睇tvb有乜分別
以後佢係唔係一直都要係咁呢 為咗錢就可以隱藏自己嘅良知?
自從上次backup佬事件之後多咗好多人體諒達哥 之前幾次我都有一直撐達哥 但都唔係咁盲撐㗎
今次真係對佢好失望
好簡單一句 咁我地有無屌錯達哥為左錢出賣自己靈魂 你地可以用好多理由合理化達哥嘅行為 但佢本質都係唔會變 而你地唔俾人指責佢為左錢奶共都幾符合言論自由
洗撚駁你咩
佢地眼中 達狗自己有言論自由
唔表態咪唔表態囉
達狗有金身 只要唔係出埋口支持習大大 支持一國一制
班達狗仔粉都有野幫佢兜架啦
唔係話要表態啲乜
但點解年年嘅默哀都要取消呢?
唔表態ok 但又點解唔中立咁陳述成個事實出嚟呢
隨波逐流 我講緊一班連上下連登表達意見 關心時事都唔做既人。可能其實我係失敗者、廢人 但我覺得我今日上連登講野 比一班乜都唔理既人有用

唔講 佢表唔表態了
送中 國際新聞黎 九半有冇見佢講兩句?

以前講政治既野 就唔會失去啲乜嘢咩?
點解 今日講政治 就會怕失去?
本質唔係變咗 咁係乜野
講到大事當前
612就睇下幾多人會罷工包立法會
其實以前都好無咩點特別重點講D敏感話題, 最多都好似係輕輕帶過

佔中個期都係無開台
咁咪任何奶共 任何上支那搵錢既藝人
都唔撚好屌啦
定你達狗有金身唔屌得呀?
照佢地咁講777 689都唔可以屌
唔好話咩表態會影響自己份工
根本依家佢連直接陳述關於送中嘅新聞都唔敢
聽講chatroom講64就ban
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞