我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
老實講,有追開達哥既我都有覺得失望,相信一眾兄弟都有同感

但見呢排大家嘈得咁犀利,想同各位兄弟講,你地可以表示失望,憤怒,亦都有言論自由去鬧達哥唔表態甚至奶共(雖然我自己唔讚成咁做,因為火力應該集中係最大敵人身上同埋最緊要堅持自己信念,亂起罵戰既話敵人就最開心)

如果大家係真心追求民主自由,請緊記我地既底線就係唔可以逼人表態,一行到呢步咁同批鬥有咩分別,我地仲有咩資格講民主自由

所以大家要做既最起碼係盡返本分,為自由香港出一分力,6月9
冇錯,的確唔一定發生,但係好高機率發生,都係個個都關注既一點影響,唔好為駁而駁啦。第一句冇咩問題
總之達狗一日唔表態一日都要反,邊個夠膽撐佢就係鬼
咁點解要為你地既政治正確而攞自己既前途黎賭,你列舉既出路都冇宜家咁好。
我都睇唔慣一班稱兄道弟既人會為左政治正確而犧牲人地既前途
又偷換概念???點解個個都咁中意偷換概念。達哥講政治野會影響人地既生意,你講野有人睇?你係大陸有市場?咪又係連登圍爐
逃犯條列過左 你講政治都比人拉 係咪唔算置身事外啊
唔明
總之一日唔做連衛兵,一日都係鬼,直到清算所有人之後,連衛兵都會變成鬼!
佢既前途最初就係一班稱兄道弟既人比佢既
而佢都或多或少因為正治正確呢個原因紅既
所以都有一班睇唔過眼既兄弟表示好怒同失望
當然我地唔可以去迫達哥去表態去令自己既前途有危險,但亦都唔好用前途去合理化佢而家所做緊既龜縮,佢有佢既言論自由去唔表態,我地都有我地既言論自由可以話佢為左錢去做縮頭烏龜
因為佢地都係屋企打下字 人地死又唔係佢地死
屌 咁撚驚有關支那既野
就咪係twitch 開台啦
去支那 個d抖魚 定乜柒實況開台啦
咁先愛國愛黨架嗎 用乜撚美國野

咁咪保障到自己d錢
又保障到乜鳩人地飯碗架嗎 支那達
你調轉左少少野,你地係用政治正確黎合理化對前途既漠視窩。一方面解釋唔到點解金錢作為基本需求比政治正確地位更輕,一方面又提出唔到補償措施黎填補如果政治正確之後既經濟損失。咁都算係兄弟?中國夠係以前經濟上幫左香港好多,你唔同中國稱兄道弟?
哈哈 你以為自己係老細??
連衛兵係咁嫁啦 我們要上綱上線 鬥爭到底 恢復文革!gogogo
照你咁講我支持6月9號出去既,但因為出去令我有金錢損失所以我都係唔出啦
冇話逼佢表態
但係提到唔提下 相信都係大家失望既原因

重點係之前一直都有做
你都幾戇鳩 神檯達都屌 仲話自己係真達粉
屌 成日都話乜撚柒連衛兵
仆街唔撚係佢chatroom逼下佢
點知佢乜鳩立場姐?
比多d人睇到佢咩立場都好阿?
想睇佢實況既可以繼續睇
見到佢咁既立場 唔想睇既就唔睇
睇下佢咩立場都唔得?

依加要打撚死佢啦咩.?
要問吊咩.?
連乜鳩衛兵?
一個人紅左,物質心靈得到某程度滿足
你叫佢返番舊時生活
等於天堂跌落地獄
唔係個個做到
達哥以後變哥達
逃犯修訂條例過左之後會導致失業率提升,長遠黎講一日損失既錢唔夠一個月,甚至幾個月損失既錢,姐係其實你出一分力既情況下,有機會令自己,甚至部分香港人賺左。達哥講政治野損失唔係一日既人工窩,根本冇得比。所以係我既立場,除非閣下肯大量捐錢比達哥,或者係遊行之後罷工,唔係指責達哥真係冇咩說服力
乜鳩老細啊..?
我提議佢 愛國愛黨 符合返佢淆底 怕支那既性格

乜鳩老細?
人係睇餸食飯㗎啦,達哥如果得罪咗米飯班主之後冇咗十卜,唔通連登仔會養佢咩。

如果你係達哥,可能你都會揀錢途,香港好現實。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞