我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
話達哥有自由選擇喺自己台講咩,真係得啖笑。
依家佢係唔想講,定被限住而唔講得呀?自由?咪玩啦
無架啦
而家已經標籤左駁佢地就係盲撐達哥
佢地已經喺不敗之地
有口難言唔係咩情況都啱用,都要考慮講同唔講既後果同重要性,我明你地諗法係覺得佢仲要顧成公司人嘅飯碗(咪撚講話咩到時俾人告,呢個point完全唔撚make sense),但係呢件事咁事關重大,如果你覺得唔出聲係比較好嘅咪等於你將金錢放於人身自由之上,要顧家就可以俾人剝削同漠視自己人身安全,咁如果你覺得呢個取態係啱我只會覺得你富有得可憐。
好囉,冇撚左連登呢啲咁低質嘅觀眾攪亂個聊天室
我可以返去睇下達哥了
如果個個d口吻好似你咁友善就好了,最弊大把人特登喺chatroom到釣魚、聊交嗌
達哥表態,純粹只係滿足你地心靈上既認同
我承認我係一個Eason粉

但今次真係要停睇一陣
只要Eason一直無表態,我對佢都會有所保留

身為一個公衆人物,如果你對香港市民最關心既事情視而不見,不敢回應的話,我覺得你都唔配賺我地香港人既錢。

有可能你會話我惡過共狗,同紅軍無分別,逼人表態。

但我只不過係過唔到自己心理關口,我希望(或者必須知道)我支持既人係同香港人企同一陣綫。或者自己直播講:知道我為人既兄弟就知道我性格。

你一向既夢想都係希望可以帶歡樂俾人,但今晚既直播,我真係完全笑唔出

當然你有權保持沈默,等事情過去後繼續娛樂大眾。作為你粉絲,我無反對的理由。
但老實講句,大戰當前,你講既每一句話,都娛樂唔到我。

6月9號!大家到時見!
佢好似高Ling咁講到時咪又要屌佢第2樣

https://www.youtube.com/watch?v=ygARoqMJyto
我自己唔認同內地果套
但係我覺得老江呢段說話有佢既道理
改個名又可以出post 夠環保
睇波無問題呀,正如都無人屌你個达哥六四晚會走去打機
無論係鬼佬香港人定支那人都可以有自己嘅興趣

而家講緊係有人學支那人果套 玩自我審查
為咗「大局」(其實即係搵支那人冥幣)
要專登避而不談某D歷史事實
其實咪即係支那而家發生緊嘅情況囉
唯一唔同嘅係支那人為自己身家性命安全先選擇滅自己聲
香港人包括达哥在內嘅奶共名人
只係為咗賺多兩個臭錢而滅自己聲姐

跟住你會駁我你咁犀利點解唔上街推翻埋政府丫嘛
點解唔去搶槍奪權但走嚟連登屌鳩你班达粉丫嘛
唔駛勞煩你特登打字嚟回我架喇
要錢唔要兄弟了
狗達
垃圾
你自己都講你只係過唔到自己心理關口 , 唔係真係d 咩公眾問題 .
咁其實你唔睇唔洗寫咁大段野 , wfc?
你既諗法先係最自私囉屌你老母
講到其餘上街既人係冇顧慮咁
一樣變質 但唔會死得仲快
屌佢有口難言 但唔係屌佢駝鳥
當一個人為左金錢離棄原有既自己 離棄支持者
係一定會被屌
當年都係比人屌左日踢一踢先郁一郁
結果就係因為佢駝鳥心態令咁多人真心不滿囉
有事發生緊佢可以一路扮盲咪繼續扮囉
觀眾自然會選擇
如果達哥唔屌得
咁希望連登仔一視同仁唔好再屌其他奶共youtuber同名人
搵食嘛
算啦同你講野都曬氣。

由我第一個comment講達哥可以提下件事引起關注 講到明唔係要叫佢表態,就俾你jer住話我迫佢表態。

然後再攞收陀地,去類比另一個巴打講嘅發聲保障人身自由,攞一件唔合法唔合理嘅事去比較本應法律上已經保障左你應有既言論自由。

再用有口難言去掩飾自己港豬心態。

呢家又講到佢表態只係滿足連登仔心理。

繼續翻你嘅工,養你個家,然後安安定定做個中国人過世啦
哦, 人地就要幫你出聲
你就印印腳坐享其成
清楚晒, 明白晒, 多謝你

至於你後面講嗰d
我唔係你, 唔會咁樣上綱上線, 放心
你依篇文是但換個係有些少名氣既人名都適用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞