我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
講咩都冇用 达哥依然都係咁多人睇
其實唔關玻璃唔玻璃心事
只係做服務業, 自然就見盡人生百態
唔講8964 唔奇怪,都理解
默哀都唔默真係意外
至於果d波台假膠扮fans 9up
垃圾熱狗始終都係垃圾熱狗
死性不改幾時同黃洋達一齊食屎死
終於有兄弟肯講句公道說話 達哥去到今時今日咁既影響力 除左因爲有一堆兄弟支持 仲因為有用佢既金主 可能我地都低估左金錢既力量 唉
點解六四唔開台係做show?
當年達哥六四唔開台 係咪搏上位?
當年可以發自內心咁悼念 今日唔可以
要諗既 係「到底係咪變咗質」

唔表態 可能有難言之隱 算
踢緊波 有幾何聽到佢講送中?

錢財遮眼。
呢個就係最令鍾意佢既人失望既地方
不如咁啦 反正達哥做埋d野衣加都明顯親中嫁啦 咁不如直接d 啦 代言支付寶 呀淘寶呀 嗰d 賺夠咪退休囉

總好過衣加你咁樣想討好兄弟但係又令兄弟失望, 又做中間超人但係兩面不討好
其實一直覺得777同689個班細既真係好撚廢
其實如果真係做得齊快狠準
強國應該都一早正式收返香港
收嗲啦7頭
講真,唔係每一個人都需要對每一件事表態
人哋唔表態關你撚事咩
淨係睇呢個post都知香港人同大陸人係一樣
咩香港人就一定要表態
好似聽大陸人講中國同胞就一定要點咁
人地講少句就無限猜測人地點樣變節
人地唔想講野就要開始批鬥人地踢人地走
言論自由wo 笑話黎 唔講以講睇緊大陸憤青討論呀
達狗仔粉 : 你地係咪想達狗無野撈?
咁填海華 倫伯奶共都係為左搵飯食啫 咪撚再嘈任何藝人奶共阿
連GEM返大陸唱歌都比你地班連登仔屌啦平時
人地就唔係搵食? 你達狗就搵食大晒?
呢堆人冇犧牲任何利益下反對修訂條例,淨係係條街行,連基本既罷工罷課都唔做,但係要求達哥表態而犧牲利益,真係諷刺。仲有其實呢個post都反映連登仔好自大,覺得自己代表到個觀眾群,但係上次反對達哥玩有簡體字既遊戲既時候,完全冇用。
https://youtu.be/WZ1oVFw9WWI

大約12分鐘,佢仲要講埋旺角阿伯果句「中國共產黨全國鳩頭犯有雞姦死罪」
而家真係變晒,好撚失望
要慎言咁之前又會提64?
理性啲接受達哥變咗啦
根本連登就係將言論同自由調轉,變自由言論。用自己既自由黎限制人地既自由,以己度人。
d on 9 仔唔該唔好再拉波台d 人黎講

宜家分2批人。一批就係一直用backup 佬 同其他野 野黎歪曲事實。呢個唔講住

但另外一批 真係由以前睇開達哥。見到達哥宜家既轉變。 由以前既fans 到宜家對佢有所保留
呢一批人係想知達哥既立場由 以前黃傘到宜家到底有無變。

睇以前直播都知佢腹墨唔少。讀過唔少書,唔多唔小都會接觸到唔少清史,滿清既野。 同以前既學生比,佢既 文人氣節去左邊?
你秒完佢 佢會屌你紅衛兵
大中華膠個個都知啦
但唔係反政府就唔表態, 雨傘明顯係反政府既運動啦
達哥一樣有開twitch訂閱, 一樣可以響youtube搵錢
問題係達哥已經人在江湖, 出到黎工作就有好多責任, 我諗每一個打過巴打都明
但達哥係靠依個君子形象起家, 而家冇咗個光環, 仲撐唔撐達哥就你自己諗啦
廣告賺少d,twitch開sub,全職youtuber,我相信真兄弟會繼續支持
仲細咩, 成日話變左變左
我10年前性格, 同10年後性格都變好多啦, 講經咩
係人都會變架啦
得你唔會變咩

成班好似D 女人咁, 你變左啦, 你唔愛我啦
達哥唔表態就算啦,始終係佢既自由,就正如高海寧你問我答個post,d人問佢覺得64 69點,我都覺得問呢d野即係難為人地。但係達哥麻煩你行返落神台,因為你已經冇左你以前敢言既特質。
冇啦 簡單嚟講 衣加嘅達哥咪基本香港人心態囉
少做少錯少講少錯
chatroom (office) 百人罵戰(講是非) 扮睇唔到 總之唔好燒埋自己嗰疊
放工廣告費落袋 話之你地噪吖
請問我唔睇又關你咩事,請問我批評佢又關你咩事,理性d啦好心你
唔要求達哥講多喇

依加直頭講少 特登避得就避
講新聞 連提送中都唔提
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞