我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
係呀,你逼唔到佢
咁都唔係批鬥唔似紅衛兵的話
我建議呢個POST全部人都應該去一齊進修返中國近代史去研究下點先叫批鬥,點先叫紅衛兵
我記得之前有一個類似既post
有位巴打叻仔度話又唔係好似文革咁批鬥批到人死
所以唔算批鬥
我對於呢D Logic 真係佩服到五體投地

不過我估 今晚/聽晚達哥應該會講幾句野
6月4亦好 6月9也好 甚至回應一下呢類post既意見
如果真係完全回避 咁只能夠講佢真係鴕鳥了
到底有冇反達既願意上佢fb一人一留言
日日成班怨婦,紅衛兵咁逼人表態
表完又點,搵下個玩具?
等埋發叔先啦
呢個話題仲要講幾耐
好簡單一句 為咗生活囉
咁撚多人日屌夜屌 我就唔撚信班人個個如果現實表態完冇機會嚴重影響自己生活影響自己生計都仲夠膽發聲囉
我哋呢啲網上屌政府屌中共無後果緊係講乜都得
但唔好以為個個都可以無負擔咁講 代下人哋角色
佢講就當然好 但唔講都無必要日日出post屌囉
唔表態OK...BAN人想點?
突然靜咗,係咪去曬fb真名表態屌?
原來你會當自己朋友係玩具
就係唔會先唔會係咁要人表態呀懵丙
冇人敢覆
其實真係冇問題 邊個唔知達哥為錢而沉默 承認咪得囉 一堆盲粉不斷幫達哥兜兜兜 好肉酸姐
見到成班人係度講咩好失望 痴撚線
大佬 人係會變架 成世陪你哋打機嘻嘻哈哈氹你哋開心咩
接受現實啦
生計.. 唔係等於 .賺多D
達哥初期開台的確係好笑好多
呢個係無可否認

而家我好多時當達哥係電台咁,聽完就再聽下一個咁
佢表態都唔會影響69人數
集中火力係佢度根本嘥時間
啱睇咪繼續,唔啱咪唔睇
搞到要批鬥成咁,唔知仲以為係對住殺父仇人
6月9關全香港事,成班人仲拘泥係1個全香港唔知幾多%人既普通人身上
家下用自稱朋友身份黎要脅佢做野,咁叫朋友?
只係掛住朋友名黎綁架佢姐
同班用中國人一樣有咩事就話我愛國所以咁做一樣
你當萬能key但都唔好當人弱智
鬼唔知達哥兩登出名咩,家下擺明拎佢做玩具啦
重點都係,佢表完又點?
將佢推做反共第一人?
登頭版大字報寫網絡紅人林慧韡乜乜乜?
咁執著要佢表態都唔知做乜鳩
日日成班怨婦,紅衛兵咁逼人表態
表完又點,搵下個玩具?
原來你會當自己朋友係玩具
6月9關全香港事,成班人仲拘泥係1個全香港唔知幾多%人識既普通人身上
家下用自稱朋友身份黎要脅佢做野,咁叫朋友?
只係掛住朋友名黎綁架佢姐
同班用中國人一樣有咩事就話我愛國所以咁做一樣
你當萬能key但都唔好當人弱智
鬼唔知達哥兩登出名咩,家下擺明拎佢做玩具啦
重點都係,佢表完又點?
將佢推做反共第一人?
登頭版大字報寫網絡紅人林慧韡乜乜乜?
咁執著要佢表態都唔知做乜鳩
希望今次真係成功拉倒達哥
香港就有救
大家又選擇性回覆都係嘅 呢啲野係佢講 又唔係我講 你地駁唔到都好正常 而且我又無逼佢表態
佢提件事的確冇乜幫助
但想佢講,唔想佢咁龜縮,係希望佢繼續保持佢舊有既原則做每一件事
相反佢唔講,令人懷疑佢仲係咪堅持原則之餘,亦令啲年輕啲既觀眾認同為錢就可以屈服,放棄自己認為正確既事
佢地班人只能用呢啲方式拎存在感,好可悲
關注69既巴打唔好再理達哥講唔講啦 成件事完全避而不談其實達哥可能已經唔係我地同路人 就算今日聽日甚至後日達哥想補鑊講返都冇乜意思
你點解覺得反對逃犯條例係佢嘅原則?佢可以支持雨革但支持逃犯條例,你有咩理據將兩件事加上等號先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞