我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
我承認我係一個達粉,從Sleeping Dog睇到Rage2,基本上都係風雨不改。

我之前都有出過po叫人珍惜達哥: https://lihkg.com/thread/1079528/page/1

但今次真係要停睇一陣
只要達哥一直無表態,我對佢都會有所保留

身為一個公衆人物(仲要係香港KOL界公認龍頭),如果你對香港市民最關心既事情視而不見,不敢回應的話,我覺得你都唔配賺我地香港人既錢。

有可能你會話我惡過共狗,同紅軍無分別,逼人表態。

但我只不過係過唔到自己心理關口,我希望(或者必須知道)我支持既人係同香港人企同一陣綫。並不是深夜發個test video個滑鼠指住個焦土,或者自己直播講:知道我為人既兄弟就知道我性格。

你一向既夢想都係希望可以帶歡樂俾人,但今晚既直播,我真係完全笑唔出

當然你有權保持沈默,等事情過去後繼續娛樂大眾。作為你粉絲,我無反對的理由。
但老實講句,大戰當前,你講既每一句話,都娛樂唔到我。

6月9號!大家到時見!
69唔提就算啦
64有良知都想下一代知發生過咩事
今鋪真係幫唔落
當關係到自己居住既未來,眼前喜愛既一切都係垃圾
咁同你唔表態話自己中國人不配賺我哋中國人錢有咩分別
都係果句
要搵食就可以唔表態的話, 咁個個都可以第二日要返工不了啦
某D達粉到呢個時侯仲會覺得所有反達既都係假膠
以前年年六四開台都默哀,宜家真係投共了
人變了,當年黃傘達哥同今日既達哥
以前佢打機撞密碼一定撞8964
掛住敢言嘅達哥
支持一個人係需要理智,盲目地支持同豬有乜分別
之前64佢有無出過聲?
定今年先無?
達哥其實講唔講都係死路一條
你地又未做過公眾人物 , 又點會明白人地有口難言
人紅左 , 自然講野都要小心D , 又唔係有咩強勁既後台撐住佢
講左又有機會影響未來生計 , 日後被抽後算帳 , 不停比人拎出黎講返
你地點講, 都唔會比人放去其他地方比人抽秤

不妨試下企係人地角度立埸諗下
仲幫得落既100%係我討厭政治d frd
點唔醒既社會垃圾
叫達哥提下就=迫佢表態=假膠盲反達
有乜好講班10後
仲要佢係會耐唔耐就會上大陸工作
樓主真達粉
講咁多年都講到悶啦

大家係兄弟明佢立場咪得囉
巴打你講得無錯,所以我無話以後唔睇佢,但非常時期,佢帶唔到歡樂俾我,反而有厭惡感。事情過後再睇睇點
以前既達哥唔會返黎喇
達狗快d死啦
以後叫 达哥兒
真兄弟唔係一味盲目支持
希望達哥回頭是岸
提都冇提
chatroom洗晒版嘈大交都可以扮冇嘢
衰過蔣麗芸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞