我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
講貿易戰唔講香港大事
原來eason有用mouse指住個焦土
公眾人物(除政治人物外),都唔應該有政治表態,可以話佢地係失去言論自由
如果佢地一有表態,基本上係放棄一部份名氣,而佢地生存就係靠名氣搵利益,除非你已經上哂岸啦
呢個係真
達哥咁多年大家都清楚佢開台都係鳩UP
我唔明大家點解要黃袍加身將佢標籤啲咩民主鬥士
其實不嬲都係,係班00後勇者上身,要搵人組隊反共
冇立場唔表態一律批鬥
原來達哥唔係因為兩登而彈起
唉..呢班連登仔跟本唔係反共, 只係爭取自己利益, 邊到對自己有利就將個龍門搬去自己個邊, 同某國人平日既表達方式完全相同..
你地夠標籤人做衛兵
開始多人睇都係高登果時玩Sleeping Dogs
而唔係child登
原來eason有開台
原來古天樂有做test用mouse指住個焦土
想講好耐
唔好成日當自己係達哥恩人
唔好有個思想係 ‘我唔達哥佢會有今日?’
人地紅係佢自己有本事吸引人去睇
我覺得經此一役
大家可以唔使神化達哥
佢都只係正常人一個 佢有佢既取態 佢有佢既立場 佢有佢既難言之隱
今晚/聽晚既直播都隻字不提既話 如果之後你想睇佢
因為佢帶黎娛樂比你既話 你可以繼續睇 呢個係你既自由
但如果你仲希望佢回到初心既 呢樣就比較難啦
但係就唔好因為佢無表態 笠水 而繼續批鬥啦 咁同大陸班生番因為某D偽人無係微博表態撐中国而批鬥有咩分別? 你選擇唔去睇達哥 唔支持佢既廣告 旗下產品咪算尻數囉
變咗質好耐了
嘥氣喇
成日都話達哥變左,咪睇下上面班人過多10年之後有冇變囉
小朋友有夢想係好事黎既,有邊個未試過中二病
冇人會理你
痴筋
咁就要代表年年都要提?
你鍾意打邊爐就日日都要同人講?

事緣就係大J 5公子自己爆響口然後就成班人周街叫人表態,唔表態就話人投共

屌,你地咁做咪同微博周圍逼D香港偽人表態班生蕃一樣,食屎啦
好多人覺得達哥開台係唔會有完結既一日
講真都開左咁多年台 佢都3字頭仲扮緊偽毒啦
唔通佢唔會有結婚生仔 收台既一日咩
達哥近幾年peak viewer數下降緊
你咪繼續打飛機呃自己話佢愈做愈有
我覺得達哥的確係變左
但唔係指佢政治取態到
而係心態做事上唔同左

香港咁多年發生咁多事
尤其經歷過上次雨傘運動、DQ議員
香港人唔多唔少心態都變左
好多年前天與地都講 The city is dying.
但其實果時已經係City is dead
peak viewer跌緊既同時
佢接既job/廣告又真係多左既
我就覺得佢轉緊型搵真錢姐
一句到尾你地班人都係想睇達哥仆街姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞