我係達粉,我希望呢一刻,大家都可以理智d

1001 回覆
2036 Like 321 Dislike
坐言起行,由自己做起
香港危急存亡之秋你竟然掛住睇NBA
唔叫人上街
公眾人物政治取向不嬲都係一個焦點
一向搵大陸錢避談政治都會比人屌嫁啦
佢唔表態其實大家都知咩事
只係想強調起一眾奶共名人之中佢唔應該有括免權
佢可以表態反69呀
其實我都想佢講下
但同時間又感覺到佢好多野都唔知點解決
開台一日比一日攰
我覺得一人既政治取向唔係純粹出黎表態就叫支持, 係睇佢平日既處事作風同方向,
而且今時今日玩政治, 尤其係向對住獨裁既政權, 你愈高調只會愈快死.
同埋達哥對於我黎講已經係香港既唯一清泉, 唔開心或者沉悶既時候比到我快樂同正確方向, 佢又無講一d 無人性埋沒良心既言論, 我地就話乜都無唔怕死, 佢大好青年平日又比到好多歡樂大家, 唔好迫死佢啦好嘛?
佢玩殘體Game係因為隻game得英同簡
仲要係醫學用語
驚睇佢嘅人唔明先用簡
有繁同簡佢揀簡就話姐
就係咁俾人無限放大話佢投共

Black up 佬單野
用達哥片搵到成球野咁濟
仲要停咗就算,無要佢嘔返出黎
竟然仲有人話起偷片佬尾注

利申:間唔中先會睇達哥
講左仲點搵人民幣呀
真係達哥fans先會明白, 個d 一開始話自己係達粉又批判佢既跟本唔係佢真心支持者, 因為識達哥明白達哥先會明白, 唔會睇一件事咁表面....
盲撐個啲同達哥一樣 選擇性失明
唔講都會知啦
支持就唔批判得
立於不敗之地
導人向善噱頭黎架姐
平時講咁多新聞 呢單咁大提都唔提下
新一代好多人唔知64係乜啦
係支共眼中,達哥是誰?
達哥表唔表態,跟本微不足道

佢唔表態,引到一班人出黎屌佢,唔表態反而仲成功令更加多左人討論
你正正經經講64咩事,邊有討論得咁熱鬧

反正我係支持達哥以後收台唔好做,近期都只係被利用做政治平台
我承認我係一個古天樂粉,從聽歌今期流行到而家新戲明日戰記,基本上都係風雨不改支持。

但今次真係要停睇一陣
只要古天樂一直無表態,我對佢都會有所保留

身為一個公衆人物(仲要係香港電影界公認龍頭),如果你對香港市民最關心既事情視而不見,不敢回應的話,我覺得你都唔配賺我地香港人既錢。

有可能你會話我惡過共狗,同紅軍無分別,逼人表態。

但我只不過係過唔到自己心理關口,我希望(或者必須知道)我支持既人係同香港人企同一陣綫。並不是深夜發個test video個滑鼠指住個焦土,或者自己訪問講:知道我為人既人就知道我性格。

你一向既夢想都係希望可以帶歡樂俾人,但今次,我真係完全笑唔出

當然你有權保持沈默,等事情過去後繼續娛樂大眾。作為你粉絲,我無反對的理由。
但老實講句,大戰當前,你講既每一句話,都娛樂唔到我。

6月9號!大家到時見!
我覺得佢係真係驚死
睇開都知佢咩都戴晒頭盔咁
但係又唔想兄弟唔開心
左右為難咁
頭果兩句話真係得啖笑
講真呢家有幾多野唔係中資?
香港任何一間機構唔多唔少都同中資有關係啦
呢幾年好多演藝圈夠同中資合作拍合拍片
同中資合作就係奶共?用made in China就係奶共?
財經台夠成班人買700直接比錢中資駛
App台大把手機game係騰訊出大把人課金比騰訊
你夠交稅比港共政權啦,係咪奶共?

可能都關事
chatroom佢應該都唔知點handle
或者好似有啲人講嘅反叛心理
你愈叫我講就愈唔講,覺得下下順chatroom意盞得寸進尺
連訪問d大學生都唔知
講人話就唔係連登仔啦
最叻就講d唔講d老屈人
傻鳩先會逼人表態
你覺得係行得正企得正怕咩人講
大是大非就等於一定要歸邊?
咁咪一樣冇捍衛其他人嘅權利

如果你真心覺得佢係非你族類,咁你唔睇咪得
你舉例都唔好舉大J啦
大J係香港youtuber黎計都係最多人睇之一
咁都叫無影響力
高登過街老鼠 唔等於無小學雞/其他人睇
唔好成日以為高連登係主流啦好心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞