西班牙朝聖之路 (五十日長篇)

984 回覆
115 Like 3 Dislike
鞋都試左幾對
最尾都係揀左最舒服但係貴D嗰對
呢幾日出街都著緊

袋我睇中嗰個好似唔著有鐵
去買嗰時再CHECK多次先

啱啱有個BAD NEWS
收到新工OFFER但係要我早D番工
得番大概20 日行
所以應該行唔哂
一係就中途要搭車
諗緊到底應該行一半,搭車,定係得原始之路再周圍行下算
原始之路Oviedo 去 Santiago300km到,去埋Finisterra 多90km到。
如果搭巴士去Finisterra, 就可以有多幾日搭巴士or火車落Porto玩兩日。

話說你買咗機票未?
琴日買左
今日出OFFER

早知再等多兩日

我本來想行3X日趕少少行埋落FINISTERRA 再上MUXIA
最後留一日係巴塞行(最主要係睇聖家堂)
而家得番最盡15-6日(淨係行既日子)
唔知仲有無時間行埋落finisterra

諗起巴黎去 oviedo 或者 sahagun 應該都要預番起碼一日
最後番巴塞又要預半日
時間好緊迫
行frances嘅話Leon出發都唔錯嘅,sahagun去leon都一日,又可以慳一日
最後跟左你意見leon出發
睇下行快d可唔可以衝埋去finisterra

而家係巴黎等轉機
今晚settle左出po
Leon係冬天線~都係一個唔錯嘅選擇

祝巴打一切順利,等睇post
加油呀!!!Buen Camino!!!
好好享受吓
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞