西班牙朝聖之路 (五十日長篇)

984 回覆
115 Like 3 Dislike
如果有機會再去,我想等到我有能力嘅時候,帶屋企人一齊去行
阿拉伯人王宮黎
我本身都有諗過帶,但我一諗到老豆老母去到根本溝通唔到。就,唉,再諗下。
但係Josan好努力咁拉人一齊去,又拍曬心口咁話冇英文我可以做翻譯!
既然人地咁盛意拳拳,我地就唔好意思拒絕啦,我、姐姐、英國婆婆、印度工程師、蘇格蘭佬同其中一個韓妹就跟隊去睇考古發現喇。

我行個時, 都無呢D拉大隊去做一件事嘅人,
可能9,10月 退休人士多, 一個二個到站就已經坐起度hea, 好多連行下個鎮都懶得行
D老人家吹水, 成日都離唔開病痛. 跟住又互相介紹下醫生咁
啱呀,都要睇番屋企人鍾唔鍾意行 camino,如果唔係就吃力不討好

唔同年齡層嘅人玩法都好唔同,有時真係會有代溝。搵到一個玩得嘅老友記真係好難。
多謝大家建議,我過多兩年裸辭去行返個幾月試下
係巴塞exchange緊睇到呢個post
過多幾年讀完書再plan下去行朝聖之路先
睇樓主啲相睇到同巴塞好唔一樣嘅西班牙
巴塞exchange咁正,我感覺西班牙每個省都好有特色,至少我去個嗰幾個都有自己既風格,好想再去西班牙玩番兩三個月
如果未去過歐洲, 就預多幾日, 如果經德國or英國轉機, 玩兩日轉機個城, 行完路, 再玩埋葡萄牙 同西班牙嘅大城市
我就想玩埋葡萄牙呀,我就未玩過西歐
santiago 巴士總站有巴士搭去porto, 我個時係朝早9點買飛,淨買到11點嘅。
跟住幾次都係去巴士總站個customer service centre 搵工作人員幫我買d夜行巴士... 不過完全瞓唔好
我個陣係santiago搭火車去porto 都係即日買飛
火車飛要幾錢? ALSA巴士要37歐
同屋企人去又好似幾正
11.8歐 巴打做咩唔搭火車
屌, 中哂伏
火車又快又舒服
哇,我都伏左,原來有火車架
點題:話曬都係屋企人叫我黎行
搭飛機去lisbon, 火車porto
開始行
預行12日 之後火車上返madrid搭飛機走 有冇得諗
我都唔知,個時d人一個二個話搭巴士。
有樣野想問,如果咁樣分開兩個地點到同走,點買機票?
我個次分兩張買,貴到仆起度
好呀,porto去santiago慢慢行,十二三日就得,葡萄牙嗰部分仲有分山線同海線,可以揀自己鍾意嘅行
就係睇中左條costa route
而家睇緊天氣 3/4月都好似凍凍地
真係搵次成家人
個feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞