(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區34

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
over左都無咩所謂既, 你recover到就OK
D龍珠
你係特登唔pause定咩?
而家行plpplp去到第五第六日個core 明顯乏力
我係去到底嗰陣時個二頭係完全冇力

如果我pause咗嘅,我都幾肯定我上唔返去

所以我都係諗緊點解我嘅二頭係我嘅障礙
星期一你玩咩 我都想試下加重
星期日test埋DL 跟住我想星期一休息

不過我都可以過嚟玩下嘅
轉左form wor師兄
之前同你操果次好似唔係咁
因為咁樣Arch 好好多

不過苦惱緊其他問題
195lbs ascent 嗰下好似太直
個人覺得少Pause可以令leg drive得更好, 容易做到斜bar path, 咁就有機會grind到
你個arch真係做得幾穩陣
同埋你比我想像中細隻 邊到黎咁大力
好多資料話做夠三個月左右要轉轉program
等肌肉有新嘅刺激
想問下我轉完三個月後,轉返去之前嘅動作有冇用?
定係要全新動作
Decent 去到差唔多胸嗰陣時

我左手二頭已經係差唔多想放棄

不過多謝師兄意見先
練好個core對所有動作都有幫助
Arch望落去OK( 我學Jeff nippard)

做起上嚟 都係被隻左手煩住我

Btw 我76kg 但望落去係比較瘦削嗰啲
全部都係肌肉 我見過
你星期一幾點到啊
應該都係朝早 操完要返工ot
同上次一樣咁早?
係呀 想試下餅1
咁我過嚟9fing 當做mobility exercise

同埋跟你學嘢
原來用cable飛膊會用到側胸
到底既時候二頭 痛/突然冇力既feel?
我曾經試過二頭+前膊痛, 跟住用lacrosse ball碌下pec 舒緩好多
早兩個月做deadlift 應該有輕微拉親 之後冇理 keep住有打波 開始越來越痛 痛到下半身都扯左 睇過跌打 冇用 再去照左 話係坐骨神經痛 去做針灸成個月都係冇效 有keep做一d伸展運動

有冇巴打有建議 應該點好? 已經痛左3個月 日日keep住食止痛藥
Exactly 痛/酸/冇力集於一身

放鬆pec 之後到而家都冇事?
物理治療啦....呢到唔會有人俾到答案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞