(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區34

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
兩日冇做 好似對健身好陌生
唔知係咪玩二頭玩得太重,搞到之前chest day痛到媽媽聲
i know that feel bro 之前傷膊抖咗3個月 要重新再操過
我想問問巴打,我而家一路都有跟住program 做(兩星期轉一次,轉既係下數同重量既多與少,動作就九成都一樣)
我咁做會唔會有問題?因為我成日都聽到有唔同人講話program 唔好成日轉

利申:一星期操6日,有食開bcca,iso whey protein, 同埋操前會食carnitine,消脂增肌都進度良好,係差個肚腩仲減緊,肚腩好難減好辛苦
我本身係肥仔黎,而家操左年半左右,身型改善左好多
窄手cable row係咪主要target lat
闊啲就用多d 中背
唔係bodybuilder 但應該唔關闊窄?
應該拉高d (心口)就中背,拉落d(肚臍)就lat
無咩問題,有效果就得
不過咁樣轉program有咩好處
PROGRESSIVE OVERLOAD
唔好成日轉program 因為好難track進度
雅玲正d
Why not both
Life time goal: 有女倍squat/deadlift

都係barbell正啲
雅玲正d
Why not both
Life time PR: 有女倍squat/deadlift
喺隔離望住算唔算
完全零知識 想問下如果想就咁減肥 應該要做咩運動同飲食方面大約要點
搵呢個post嘅大隻仔仔
Good call
你張合照呢??
仲等緊
GYM新手FAQ+form check
https://lih.kg/769427
等黎做乜
打丁囉
Tyler Man 鉅龍
世紀合照
本身upper trap好sensitive 同大
拉高d就用好多upper trap
想練多d lower trap
想問下巴打係點學Squat?
玩左好耐都係玩Leg press ,Squat好怕錯姿態而無做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞