(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區34

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
唔介意load慢少少既話 一日5g都得既。。。
最有用同難靠飲食得返黎既野
蛋白質你打邊爐都有機會狂食肉食到爆煲
買啦
依家轉返squat多下數
反而仲辛苦
squat 多下數不嬲辛苦d
之前玩開531
不過去到最尾發覺volume唔係好夠
飲多d水
creatine 會抽多d水份抽入肌肉裏面,唔知關唔關事。
健力program 唔應該太著重訓練量
因為佢主要作用係提升三項數字
想夠訓練量增肌唔應該行呢d program
真 但要load完先持續有效
一齊研究下
我睇GZCL話T1要85%+ 10-15 rep, T2要70%-85% 20-30 rep
我配合531課表, 係佢本來只有set 1-3, 我加5set, 你睇下有無咩意見?
T1 Week 1 Week 2 Week 3
Set 1 65% x 5 70% x 3 75% x 5
Set 2 75% x 5 80% x 3 85% x 3
Set 3 85% x 5+ 90% x 3+ 95% x 1+
Set 4 85% x 5 90% x 3 85% x 3
Set 5 85% x 5 90% x 3 85% x 3

T2 75% x 5 80% x 3 75% x 5
75% x 5 80% x 3 75% x 5
75% x 5 80% x 3 75% x 5
未開始煮下哇
我無餅1 上次就係試餅1fail 屌走支bar之後有啲失落
嗰個係餅+5lbs
我一開始係空bar
之後每星期我都加5-10lbs(每邊)
上個月頭玩35 月尾就試40
係呢個月頭先試1餅
準備緊
深蹲

72% x 12 第三組
我覺得有用, 但唔好期望好明顯
比較顯著係做緊好大重量, 幾乎係你MAX 重量
你會有力做多一兩下
不過呢一兩下好寶貴, 所以我都食
仲要肌酸真係好平
圍起一日都係一蚊左右
你身體入面個肌酸個濃度要夠高先有用
然後慢慢食到濃度飽和之後只需要好少 每日5克就維持到

所以有d人會頭一星期每日食20克 , 盡快load 完

我唔想理就每日5克,慢d但一個月內都會load好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞