(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區34

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
on9

如果照個阿差講 你個program做3/5set咪有一邊做少set

梗係兩邊加埋計一set
跟住我都廢撚事同佢嘈,
佢話仲有2 set我就做到一半都讓比佢做晒先,點知條on9一做做撚左4 set
做撚完仲要走埋啲阿差道圍爐
做GYM+控制飲食都好夠
想再快D可以做HIIT,但如果你話以前無做運動既唔建議直接HIIT,隨時出事

利申無做HIIT,淨係做好撚少+好撚輕既帶氧(跑步機斜路急步行),控制飲食+GYM為主

半年減左15KG 雖然唔快但我自己接受到 因為我每一星期至少一日CHEAT DAY 仲要隨時隔兩星期食一次放題類既野
下星期先

今次太柒

比次機會
試左飲奶茶味MP

似以前飲果隻洪大媽罐裝奶茶,但冇咁甜,有少少茶澀味,飲落幾滑,先凍水後落粉,冇SHAKE BALL都幾下溶哂

好過之前隻ON WHEY雲呢拿味

不過未試strawberry cream味 岩岩拎出黎分開裝左落on whey個桶到 聞到個味幾甜下
奶茶正
唔洗理 佢緊係想你食多d
你自己睇返1粒幾多g creatine, 食夠5g就得
幾時食冇所謂 loading都唔洗理
黎緊修身諗住加埋bcaa 落 whey度,大家覺得bcaa效果大唔大?
如果無做開運動唔好即刻試HIIT+1
出事危機大,但其實push唔到自己極限機會仲大
浪費氣力
>>利申無做HIIT,淨係做好撚少+好撚輕既帶氧(跑步機斜路急步行),控制飲食+GYM為主

幾高幾重???
基本上無得局部減 波同肚都偏向係你有肌肉之後 d肌肉可以幫你抓起d脂肪先會顯得細左

平均黎講 一星期五日重訓 3日會做有氧 但有氧係跑步機set 斜度10 速度9-10分鐘 1km咁樣急步行 睇住片行會覺得輕鬆d

控制飲食比較重要 我係用16:8斷食法 中午多數淨係食烚/蒸野 然後夜晚食少大約1/5既飯 送正常食 咁樣做既就唔怕吸收太多油脂 我屋企人係理撚得你減肥定增肥都係差唔多煮法既人黎 所以要靠自己平衡番當日營養
唔係大部份whey都含有bcaa咩
岩岩試埋strawberry cream味

聞到好甜 但飲落唔太甜 不過d粉shake唔開 唔知係咪因為我落粉之前將個樽打橫咁放入冰格雪左10分鐘

個味唔識講好 幾平衡下 唔會好突出既cream/strawberry味

簡單黎講無伏 奶茶同呢隻都好撚過whey隻雲呢拿
仲有包佢送既北海道牛奶味 不過應承左比fd 星期日先開黎同佢一齊試味
奶茶即係impact whey 果隻chestnut milk tea?
想試
唔係 就咁叫milk tea

你講果隻本身都以為係milk tea諗住買 後面google下發現係咩栗子奶即刻不了
impact whey 而家好似搵唔到就咁milk tea, 得番chestnut milk tea
on whey mocha cappuccino係咪有咖啡因 見有咖啡成份
本身以為啲蛋白粉都係落人工甜味劑 夜晚飲左都唔知瞓唔瞓到
以前飲過strawberry cream又係唔多溶
kre-alkalyn?
打波打到右腳膝頭痛
聽日要skip leg day 星期六睇狀態再做
買左 myprotein , 今日第 12 日都未送到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞