(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區34

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
11月29日
12月2出貨 用成十日先到
仲要係打緊機佢夜晚9點半打黎話半個鐘後到 真係辛苦速遞呀哥

買左1k奶茶5k strawberry cream 一陣兩隻都試哂先
貓巴唔該你
hip位高左既意思唔係叫你低d

係話你一出力個hip就升高既話,其實你冇必要放咁低個hip,反而令你小腿頂前左支bar,個重心離你個人遠左
順便講我既deadlift 都係屎一舊
係...所以我好多時都係輕輕掂下地就拉翻起
仲摸索緊 做直腿成日都不自覺個hip蹲低左
其實一條雞柳有幾多protein?
玩過stronglift5x5既巴打覺得3項效果點?增肌上磅效果又點?
平時玩開健美program想轉試玩下健力program
但諗緊stronglift會唔會對每part肌肉volume唔太夠
巴打建唔建議做完個program自己再加操幾set?
定係最好都係跟足個program不多也不少?
買個磅磅 100g生肉大約25g p左右
健身撚三大廚具
食物磅 焗爐 攪拌機
三樣都冇 得支慢煮棍
我以為得20 p
琴日squat 做重左 今日 deadlift 又做重左
搞到isolated 動作冇力做返之前既重量
好夠用了,老婆都係靠佢
Stronglift岩d白紙新手多d,師兄有番咁上下底子可以試其他
新手玩Trap Bar先 係咪好過barbell deadlift
利申:真新手
訓練目標?
新手做完deadlift 成隻左手無力做其他動作
係我做錯定正常現象 搞到做唔到其他
想增肌
右手呢?
前臂二頭三頭全部冇力?

拉果陣隻手應該做穩定唔應該出力拉,由其二頭要注意
怕咪做正正手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞