(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區34

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
咁可能係你三頭實在太弱姐
我自己試過俾多D力挺胸, 係會用多力胸肌, 你可以試下
唔係, 係要neutral
最緊要叻槽
會唔會係操到但係唔酸痛炸
我操果時個背冇曬力又drop set 又tempo 都唔識酸
我又未點試過唔arx去做
睇#824

做lat pull down, dumbbell row , seated cable row, bend over barbell roll
唔夠力做pull up
但除左lat pull down 其他動作無乜成效
做完個下個背無感覺 但我已經用個適當重量
應該係姿勢問題 但自己做好難check到
https://youtu.be/OENxC3bgAEs

玩上身之前近似依啲
唔想病啊
你要諗住係個elbow lead action, 想像對手只係兩個勾, elbow有咁後推咁後, 應該會幫到D手
佢老味 , tracking 話 10 號到左香港 , 但今日都仲未送 , 個電話打去響幾下會自動 cut 線
大佬
4餅6下點夠你玩

我同倉仔買左對鞋

冇得Track (聲稱7/12) 差唔多一星期啦
HongU 啲巴打個個都咁勁揪
所以我鍾意著多啲做warm up
直到身體開始熱就做靜態拉筋
之後先慢慢除衫
小弟知錯
啲筋超級緊 有機會咪再同你拉拉
平時去開果間尖冇rack,局住用smith做squat.....

今日有機會試free weights 個重量即跌1/3
仲要因爲慣左smith個form搞到個重心前傾,啲力食晒膝頭
好撚後悔一開始用smith

Btw做完下背攰係咪錯form?
我都叫新做尖既朋友永遠唔好掂Smith

係,如果你蹲唔夠200kg都下背酸就係錯form
我依家每睌自己拉至少二十分鐘
Shit
咁下背酸個問題係出起邊?
新手果時背唔夠直 , 唔谷實 core 之後都會酸爆
我下半身筋超級硬
諗緊應該每次workout完就拉
定得閒就拉
因為聽講過唔做運動就咁拉筋會有反效果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞