(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區34

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
又大隻又大力
我依啲練身體健康既薯仔,都係乖乖睇post學野算
翻譯年糕
我依啲練健美但係大力過你地既,都係乖乖睇post偷笑算

做咩曲解我意思
天外有天 我自己真係唔敢認叻,睇post學自己唔識既野

可唔可以分享下手臂 14吋之後個二頭訓練課表
d餅比你用曬啦
好彩我呢啲廢柴平時玩開吉bar
問巨臂巴會唔會好啲

我依家冇arm day
而家深蹲同硬拉玩到150磅
4組8下每組休一分鐘左右

如果上玩到2餅 應該點練
每次去玩個時加少少定點
Cls。ppl消耗大到hihi

自己開始咁操之後食極都仲係跌磅
明明bulk緊
岩岩第一次用iherb買野
用個code GIFT20
平20蚊美金
180蚊買左罐on gainer
大隻過你就自稱玩健力
大力過你就自稱玩健美
大隻又大力過你就自稱玩健康
我玩開 Cardio
呢個program日日都bench
會唔會未recover得切
玩緊ppl想試下呢個
屌問bc 想買serious mass gainer 問咗兩星期都無貨
Ching 知唔知仲有邊到可以買?hknurtrition?
Volume 同 Intensity
相對於佢玩Squat Deadlift 真係差少少距離
試過一次candito 6 week
week 2差啲暴斃
bench又唔夠喉
有無師兄玩GBC
依家仲Deload緊, 試完再報告
睇落w1-2都輕鬆既, 係w3 每日都bench 75-80%比較Chur
之後w4-5 就唔係日日bench
back off/extra volume set 透60s/set
好似做Cardio咁
如果你冇試過大重量訓練(少過五下),試下將深蹲同硬拉加重到控制係5組5下既訓練模式,d力會上得好快

其他動作唔洗一齊加重,記得抖耐d唔好fail,大重量訓練要休息耐d架,三至五分鐘
我收藏左兩個唔同嘅改法

師兄有冇需要?
轉練法,做8rm只係屬於轉肌肥大,對於絕對肌力增長唔會太明顯

想上力,一定要做5rm 範圍以下
http://m.hiyd.com/tools/Rm/

根據依個網 你目前1rm 係85kg

5rm 係74kg

你依家練法就要做多啲 74kg *5rm既組數

(當然網站既數值只供參考,不能完全作準)
睇睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞