(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區34

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
Team joined 都係一個較為平嘅選擇

如果冇諗比賽,又覺得SBD真係負擔唔起

可以一試

冇記錯牛皮快扣腰帶 650HKD 運費都係25HKD左右
有個教街健 fitdevmo

paul gor呢排應該唔算

不過最出名嘅kofgym都係得好少subscribe
今日計劃食紅米雞胸,見隔離double Big Mac 忍唔住行左過去
我想要護腕
不是腰帶
求推介
都好高蛋白質
不過其實護腕有分兩種 Flexible/ Stiff

顧名思義Stiff 真係好硬,好好support 啱Bench

Flexible 個人傾向就用於Squat

我自己就知道SBD 一定有曬兩種

反正BC 好似剩係得Flexible 而Team-joined 未知

留名等其他巴打答 知識有限
斜方肌搞到著左衫睇落A字膊 可以點改善
練多啲膊同背

不過真係會有呢啲問題咩
梗係叫佢比圖先啦
你點解要俾我知有double big mac呢樣野....
今日70% squat 12 下 3組
岩岩做完第一組覺得ok

兩星期前淨係用到60-65%做12下
開心

大家如果做高訓練量 十二下 squat會用幾多%?

之前用唔到70%做係咪代表我個pr拎得太盡??

係咪好A
我貪心想買隻又有護腕又有拉力帶
我都係
我唔覺得好A

除左個斜“咩”袋同衫先準

你右面出力“浪”起個袋搞到好高低膊
二合一冇好野

diu la sing
好想食呀DLLM做咩要俾我知呀
12下 Squat 你用到70% 做足三組

即係代表你已經有所進步

兩個禮拜前做唔到係因為你身體嗰陣時仲未適應好個重量姐

做好Progressive loading 乜嘢都唔難啦

我自己做12下 用65-67.5%

如果覺得有空間嘅話可能下次玩就會加重啲
啲人點樣可以練到近乎一字膊? 係咪天生骨架問題?

你呢啲叫A
我呢種先叫A
骨架長度,肌肉起點終點

全部唔做手術改變唔到
轉左行ppl 操5日一日踢波兩個禮拜到即刻重左2kg 之前卡左好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞