談談大隻佬奶粉

1001 回覆
196 Like 26 Dislike
減肥增肌可以同時做
你會唔會屙爛屎,同屙泡泡尿?會就唔好飲咁多
有冇增肌粉介紹
玩咗十幾年都係冇乜睇頭
如果個日冇操齋飲得唔得 當平時咁攝取蛋白質 有時唔得閒煮
cutting 同bulking 理論上可以同時進行

係理實係極之難,正常人無入team,好難會得

不過你可以參考下碳水環循法
無問題,我有時都係咁 前提唔好過量
無乜睇頭,主要有幾個因素

食,食得夠唔夠,protein,carbohydrate

訓,有無訓夠7up hour

操,係咪hea 操,training program 有無轉過
ching 但係我一星期做五日 每次都係一個鐘重訓一個鐘帶氧,咁做係咪冇用?
你個隻粉有無bcaa ?無嘅話,你啲肌肉
就係之前無飲奶粉 就咁操
唔該巴打
暫時無咩事
問多樣野,其實上網個個都話 protein 每日攝取量係根據你個體重 e.g. 1g protein per 1 lb body weight
咁依個量係無做運動都需要咁多? 其實當我 148lb 每日要 148g protein , 咁你一匙都係 24g,平時食飯又無乜蛋雞胸果 d ,咁一日咪要好撚多匙
一星期做兩次堅係唔夠密
咁就真係
點先知自己吸唔吸收
咁你都唔係操足
磅數x1.5g~1.8g 唔知有冇記錯
耐力既同時覺得自己未夠大力 操個方法已經好甘但好似去左臨界點
係磅數* 1.2 到1.5 g 1.5 g 好少人會去到

我自己係1.3g
其實飲完gainer咪又係飽哂,唔會令你額外食得多,因為飲完都係食唔落飯,咁點解唔淨係飲whey protein同食飯,我諗唔透
ching有咩建議? 我平時每日食千零卡到 跟住就重訓加帶氧,最想減左脂肪先。
係咪飲bcca加奶粉先操好啲?奶粉可唔可以當代餐?
同埋重訓同帶氧係咪唔應該幾個鐘內做晒?
我成日驚自己食唔夠 protein
個heart rate係咪計番體重x番60-80%?
同埋你認為一星期做幾多日cardio好?
good question

呢個睇自己feeling 我自己會覺得啲肌肉好舒服,少少漿嘅感覺

真係睇自己個身體反映,基本唔屙就ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞